Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Ocak

İZSU’dan 6 ilçeye 7 milyon liralık yatırım

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan 6 ilçeye 7 milyon liralık yatırım
İZSU’dan 6 ilçeye 7 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama, Kınık, Dikili, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da sık sık arızalanan eski şebekeler için 7 milyon liralık seferberlik başlattı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürütüyor. Bu yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan eski içme ve kanal alt yapıları yenileniyor. İZSU son olarak Bergama, Kınık, Dikili, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da sık sık arızalanan ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekelerini yenilemek için ihale çalışmalarını tamamladı. Bu 6 ilçede, 35-40 yıl önce döşenen ve kaçaklara neden olan 90 kilometre uzunluğundaki asbest ve pvc borular 7 milyon liralık yatırımla yenilenecek.

Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçe merkezleri ve mahalleye dönüşen köylerde acil yenilenmesi gereken hatlardaki çalışmalar, Kiraz’ın Karaburç mahallesinden başladı. Karaburç’un ardından Veliler ve Çömlekçi mahallelerindeki içme suyu alt yapısı baştan sona yenilenecek.  Ardından çalışmalar Ödemiş ve Beydağ’da devam edecek. Toplam 45 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için 3.5 milyon liralık yatırım yapılacak.

İZSU’nun başlattığı alt yapı seferberliği kapsamında Bergama ve Kınık merkezleri ile Dikili’nin Bademli mahallesinde 45 kilometrelik içme suyu şebekesi yenilenecek ve 3.5 milyon liralık yatırım yapılacak. Haziran sonunda tamamlanması planlanan çalışmalar başladı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber