Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Ocak

Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci
Büyükşehir’de “toplu sözleşme” sevinci

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ve İZSU’da çalışan yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Memurların aylık sosyal denge tazminatı ilk altı ay brüt 775 TL’den 843 TL’ye çıkarılırken, ikinci altı ayda bu rakam 878 TL oldu.

Tüm Yerel -Sen (Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sürdürülen, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT ile İZSU’da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. 

Sözleşmeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç imza koyarken, sendika üyeleri de Belediye önünde bayram havası estirdi. Çalışanlar, “Emekçinin Dostu”, “Yüzümüzü Güldürdün Aziz Kocaoğlu” sloganları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti. İmzaların atılmasının ardından belediye önünde toplanan memurlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yasanın kendilerine verdiği olanaklar çerçevesinde maksimum iyileştirmeyi yaptıklarını belirterek, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi. Ülkenin ürettiği değerlerin daha fazla olmasını, çalışanlara da daha fazla ücret verebilmeyi gönülden istediğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Hem çalışanların ekonomik durumunu iyileştiren hem de çalışma performansını sağlayacak yasaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, “9 Eylül 1922’de tarih yazan İzmir, emek ve kamu sendikacılığı adına bu sözleşme ile tarihe not düşmüştür. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir, bu ülkede barışın, demokrasinin, özgürlüğün kalesidir. Bu belediye güçlü olacak ve gücünü çalışanlarından alacak. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Emekçinin insanca yaşama derdini kendi derdi gibi gören bir belediye ve Belediye Başkanı” diye konuştu.
Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç ise bu toplu iş sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, mevcut yasalar çerçevesinde bu toplu sözleşmeyi en iyi şekilde imzaladıklarını belirtti. Tüm Yerel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran da bir konuşma yaparak, toplu sözleşmeden dolayı sevinçli olduklarını belirtti.

Toplu sözleşme ile elde edilen haklar
Bir yılı kapsayan toplu sözleşmede aylık olarak alınan sosyal denge tazminatı, ilk 6 ay brüt 775 TL’den, 843.76 TL’ye çıkarıldı. İkinci 6 ay 878.49 TL. olarak belirlendi. Dayanışma aidatı kaldırıldı. Yeni işe başlayan memurlar artık bir ay sonra değil, başlar başlamaz toplu sözleşmenin bütün haklarından yararlanacak. Görevden uzaklaştırılanlar, göreve iadelerinde geriye dönük alamadıkları sözleşme ücretlerinin tamamını alabilecek. Engelli memurlar engeliler gününde izinli olacak, idari tatillerde çalıştırılmayacak. Şehit yakınları şehitler, gazi ve yakınları gaziler gününde izinli sayılacak. 15 güne düşen raporlar 17 güne çıkarıldı. Görev esnasında meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalarda alınacak raporlardan ücret kesilmeyecek.




TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber