Aralık

Bir kap sıcak yemek, bir büyük mutluluk

Bir kap sıcak yemek, bir büyük mutluluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Emir Sultan Türbesi’nde yemek dağıtımına başladı. Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan yemeklerden yararlananlar arasında Suriyeli mülteciler ağırlıklı yer alıyor.

Kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ni restore edip kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi türbede başlattığı yeni uygulamayla ihtiyaç sahibi hemşehrilerine yardım eli uzatıyor. Geçmişte aşhane, hamam ve dergah olarak kullanıldığı bilinen tarihi yapının girişinde, her gün farklı menülerden oluşan sıcak yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bölgede büyük ilgi gören uygulamadan ülkelerindeki iç savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Suriyeli mülteciler de yararlanıyor.

Büyükşehir 1.5 milyon kişiye aş oldu
Gürçeşme’de faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi, 2015 yılında kentin farklı noktalarında 1 milyon 524 bin kişilik yemek, 143 bin kişilik kumanya, 100 bin kişilik çorba ile  720 bin adet de pide dağıttı.