Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Ağustos

ESHOT ulaşım haritalarını yeniledi

TÜMÜ PAYLAŞ

ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından daha önce duraklara asılan "Ulaşım Haritaları" yeniden güncellenerek geliştirildi. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda hatları belirgenleştirilen ve detay bilgileri artılarak hazırlanan yeni haritalar kapalı duraklara asılmaya başlandı. Ulaşımdan memnun bir İzmir yaratmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren ESHOT Genel Müdürlüğü, vatandaşları bulundukları noktalardan geçen otobüs hatları ve güzergahları konusunda bilgilendirmek amacıyla hazırlayıp duraklara astığı ulaşım haritalarını yeniledi. ESHOT ve İZULAŞ otobüslerinin metropol alan içindeki tüm hatlarını gösteren ulaşım haritası bilgisayar ortamında hazırlandı. Harita üzerine otobüs hatları işlendi ayrıca haritanın altında hat numaraları ile birlikte otobüslerin kalkış-varış noktaları ve güzergahları da yer alıyor. Yeni haritalarda vatandaşların isteği doğrultusunda hatlar belirginleştirildi ve detay bilgiler artırıldı. İzmir genelinde bulunan yaklaşık bin kapalı durağa yeni ulaşım haritalarının asılması işlemi başlatıldı. Çalışma Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak.

ULAŞIM EL HARİTASI  DA HAZIRLANDI

Öte yandan Eshot Genel Müdürlüğü yaptığı yeni bir çalışma ile "Ulaşım El Haritası" da hazırladı. Duraklara asılan haritalardaki tüm bilgilerin bulunduğu haritalar vatandaşların kullanımına yönelik olarak broşür şeklinde düzenlendi.
El haritalarında  hat ve güzergah bilgilerinin yanısıra İzmir’de bulunan tarihi yerler noktalar şeklinde belirginliştirilerek bu noktalara  hangi hatlarla gidileceği ve hangi güzergahların kullanılacağı gösterildi.

Bu sayede vatandaşlar ve şehre yeni gelenler Bayraklı Tepekule Höyüğü, Kent Arşivi ve Müzesi, Agora, Kemeraltı, Asansör, Tarih ve Sanat Müzesi, İzmir Etnografya Müzesi ve İzmir Atatürk Müzesine daha kolay ulaşabilecek. Hazırlanan haritalar çeşitli kurumlara dağıtılacak ve hareket memurluklarında bulundurulacak.

Ayrıca her iki haritaya da vatandaşların ESHOT ve İZULAŞ ilgili istek ve şikayetlerini iletebilecekleri ve acil durumlarda başvuracakları telefon numaraları da konuldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber