35 ºC
29 Temmuz
Proje Önerileriİzmir Yaşayan Şehir Yaşanacak Şehir
Burs başvuruları süresi uzatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Bursu’na son başvuru tarihi 17 Ocak 2005 oldu. Daha önce 15 Ocak’ta son bulacağı duyurulan  başvurular yoğun talep nedeniyle 2 gün daha uzatıldı.

Öğrenciler 17 Ocak’a kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin www.izmir.bel.tr internet adresindeki formu doldurarak burs başvurusunda bulunabilecek. Öğrenciler ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi veya üniversitelerden de form temin ederek müracaatlarını yapabilecekler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitede okuyan 10 bin öğrenciye vermeyi planladığı aylık  100 milyon liralık burstan İzmir’de okuyan veya ailesi İzmir’de  ikamet edip başka kentte  okuyan ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler yararlanabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Bursu’na bugüne kadar internet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi aracılığıyla yapılan başvurular 20 bini aştı.

Burs başvurusu yapacak öğrenciler, sitemizin ana sayfası sağ kolondaki "İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Bursu" butonuna tıklayarak form doldurabilirler. Formun değerlendirmeye alınabilmesi için öğrencilerin T.C kimlik numaralarını yazmaları ve formu eksiksiz doldurmaları gerekiyor.

Öğrenciler ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim MerkeziEge Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden de  form temin edebilecek. Hemşehri İletişim Merkezi veya üniversiteden alınan başvurular da elektronik ortama aktarılacak. Sistem tüm başvuruları otomatik olarak puanlayıp sıraya koyacak ve burs almaya hak kazananlar bilgisayar tarafından belirlenecek.  Burs kazanan öğrencilerin isimleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitesinden, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerin ilan panolarından duyurulacak.

Burs almaya hak kazanan adaylar gerekli belgeleri en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Yardım Sandığı Yürütme Kurulu Bürosu’na getirecek.

KİMLER BURSTAN YARARLANABİLİR ?

Ahmet Piriştina Eğitim Bursu’ndan, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden maddi olanakları kısıtlı ailelerin yüksek öğrenim kurumlarında okuyan başarılı çocukları, ailesi İzmir Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmemekle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki yüksek öğrenim kurumlarında okuyan  maddi olanakları kısıtlı başarılı öğrenciler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki yüksek öğrenim kurumlarında okuyan ya da okuma hakkı elde etmiş bulanan kimsesiz ve öksüz öğrenciler yararlanabilecek.

Burs başvurusunda bulanan öğrencilerin gelir durumu, sosyal durumu ve  öğrenim kurumuna yeni kayıt yaptırmış olanlar hariç diğerlerinin bir üst sınıfa ya da sömestre yüzde 80 başarıyla geçmiş olma durumu esas alınacak. Öğrenciler burs paralarını banka aracılığıyla alacaklar.

BURS ALMAYA HAK KAZANAN
ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1) İşsizler için sosyal güvenlik kurumlarından ve vergi dairesinden ilişiksiz belgeleri ile muhtarlıktan alacakları fakirlik ilmuhaberi
2) Ücretli ve maaşlı çalışanlar için çalıştıkları kurumlardan yetkili amirce onaylı ücret veya maaş bordrosu
3) Emekliler için Sosyal Güvenlik Kurumundan sağlayacakları emekli maaşı bordrosu
4) Kendi hesabına çalışanlar için vergi dairesinden alınacak yıllık kazanç belgesi
5) Yukarıda ilk dört maddede sayılmayan ekonomik ve ticaret faaliyet alanlarında çalışanlar için bağlı oldukları meslek odası ya da birliklerinden sağlayacakları yıllık kazanç belgeleri (1.,2.,3.,4.,5. maddelerde istenenler anne ve baba için ayrı ayrı aranır)
6) Aile Sicil Beyannamesi (Muhtardan)
7) Nüfus cüzdanının muhtarlıkça onaylanmış sureti veya fotokopisi.
8) Yüksek Öğrenimine başlayanlar için ÖSS puanı ve yerleştirildiği öğrenim kurumunu gösteren belgenin fotokopisi (“Aslı gibidir”şerhi taşıyan onaylanmış belge)
9) Öğrenime devam edenler için okuldan alacakları öğrenci belgesi.
10) Adli Sicil Kaydı.
11) Ailesinin ikametgah kaydı.
12) Ailesi kirada oturanlar için kira kontratı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
AHMET PİRİŞTİNA EĞİTİM BURSU