Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Kasım

Belediyeden yakacak yardımı

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için geliştirdiği projeyi uygulamaya koydu. Kent genelinde budanan ağaçlardan elde edilen odunlar dağıtılmaya başlandı. Uygulamadan 1000 ailenin yararlanması hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da kış sezonu ağaç budama çalışmalarına başladı. Ancak bu yıl geliştirilen uygulama doğrultusunda budanan ağaçlar İzmirlilerin evlerine de giriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilen veya muhtarlarca bildirilen dar gelirli ailelere odun yardımı yapılıyor.

Şubat ayı sonuna kadar sürecek budama çalışmaları süresince yaklaşık 1000 ailenin kışlık yakacak ihtiyacının karşılanacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Kış budama programımızı oluşturduk. Ağaçları gençleştirmek, şekil vermek ve hastalıktan kurtarmak amacıyla başlattığımız budama çalışmaları kent merkezinden kent geneline kadar yoğun bir şekilde sürüyor. İlk etapta meydan, cadde, büyük park ve rekreasyon alanları ele alınıyor. Dalların odun kısımları ayrılarak vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Yeşil kısımların ise geri dönüşümü sağlanarak  gübre elde ediliyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi günde ortalama 5 aileye Zabıta ve Park Bahçeler Şube Müdürlüğü görevlilerden oluşan bir ekiple  odun dağıtıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber