Aralık

Gültepe tamam, sırada Aliağa var

Gültepe tamam, sırada Aliağa var
Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin inşaatını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’ya kuracağı kültür merkezi ve cemevinin proje çalışmalarını da bitirip yapım ihalesi için kolları sıvadı.

Bornova, Çiğli, Altındağ ve Selçuk’ta hizmete açtığı kültür merkezleri ile Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli bir ihtiyaca cevap veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı işlev için kurulacak Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin inşaatını da tamamladı. Son rötuşların gerçekleştirileceği merkezin  yakın zamanda hizmete açılacağı bildirildi.  Merkez  1 milyon 836 bin TL mal oldu.
Gültepe 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait 630 metrekarelik alanda inşa edilen merkez, sosyal tesis ve idare olmak üzere 2 bloktan oluşuyor ve bu bloklar tüp geçit ile birleşiyor. Zemin ve 1. kattan oluşan merkezde bir toplantı salonu ile eğitim odası ve kütüphane kuruldu. Girişlerin 2579/1 Sokak’tan yapılacağı merkezde ayrıca bir iç bahçe oluşturuluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’ya da bir kültür merkezi kurmak için proje çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir yetkilileri, bu merkez için de kısa süre sonra yapım ihalesine çıkılacağını duyurdu.