Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Aralık

2015’e “renkli” veda

TÜMÜ PAYLAŞ

2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
2015’e “renkli” veda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılını yine büyük ilgi görecek konserler, tiyatrolar, sergiler ve film gösterimleriyle uğurlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayında da sanatseverlerin ilgisini çekecek programlar hazırladı. Konserler, sergiler, film günleri ile kışın ilk ayı, İzmir’de yine çok renkli geçecek.

Fazıl Say, Adnan Saygun’da
Büyükşehir’in 2015’in son ayındaki sanat etkinlikleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile başlayacak.  Kültürpark 1 No’lu Hol’deki konser saat 13.30’da başlayacak.
Kent Orkestrası hemen ertesi gün (4 Aralık), bu kez Hüseyin Şimşek Sanat Merkezi’nde bir konser daha verecek.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Aralık ayında yine birbirinden seçkin sanatçıları İzmirliler ile buluşturacak.
3 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Küçük Salon’da “Dua İtaliano” konseri olacak. Dünyanın en beğenilen baslarından biri olan, UNICEF ödüllü sanatçı Roberto Scandiuzzi, piyanoda Nicoletta Olivieri ile birlikte Verdi örneklerinden, Fransız ve Rus repartuarlarına uzanan geniş bir yelpazede İzmirliler’e müzik ziyafeti sunacak.
8 Aralık’ta “Anne Sophie Dauenhauer ile Lukas Maria Kuen”in keman ve piyano resitali olacak. Teknik ustalıkları, lirik duyarlılıkları ve tutkulu performansları tüm dünyada büyük ilgi gören ikilinin konseri,  Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak. Konserde P. Gaubert, J.Brahms ve C. Franck’in eserleri ile İzmirliler klasik müzik yolculuğuna çıkacak.
Yıl içinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konserler veren ünlü sanatçı Fazıl Say, 2015 yılının son ayında, yine Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli sevenleri ile buluşacak. Konser, 10 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Büyük Salon’da olacak.
12 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahne alacak.
15 Aralık Salı günü, AASSM Küçük Salon’da, saat 20.00’de başlayacak “Nemeth Quartet” konserinde kemanda Gülen Ege Serter ve Şeniz Aybulus, viyolada Elena Nayman Ünaldı ve viyolanselde Mutlu Varlık Kocaili sahne alacak. 1995 yılında Macar asıllı öğretmenler Katalin Nemeth ve Istvan Nemeth’in trafik kazası sonucu hayatlarını kaybetmelerinden sonra öğrencileri tarafından kurulan grup, konserlerinde klasik ve romantik eserlerin yanı sıra Türk eserlerine de yer veriyor.
17 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de “Beyaz Rusya Oda Orkestrası” konser verecek. Şefliğini Evgeny Bushkov’un yaptığı konserde solist olarak Aleksandra Dzenisenya sahneye çıkacak. 45. yıldönümünü kutlayan orkestra,  Belarus ve Moskova konservatuarlarından mezun kişilerden oluşuyor. Orkestra, Belaruslu bestekarlar tarafından bestelenen her müziği çalıyor.

Babazula rüzgarı esecek
Geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştiren,  değişik bir tını yaratarak Türk Halk Müziği'ne yepyeni bir soluk getiren Babazula’nın ertelenen konseri  17 Aralık’ta İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde olacak. Konser saat 20.00’de başlayacak.
22 Aralık Salı günü AASSM Küçük Salon, saat 20.00’de “Ensemble Architek Türk” konserine ev sahipliği yapacak. Şefliğini ve solistliğini Hakan Şensoy’un yapacağı konserde “Küçük Grup, Büyük Müzik” projesi kapsamında oda müziği sanatçıları  piyano ve kemanın muhteşem buluşmasıyla dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak.
23 Aralık 2015 Salı günü, yine AASSM Küçük Salon’da saat 20.00’da İzmir doğumlu arp sanatçısı Bahar Göksu “Refik Fersan ve Faize Ergin Şarkılarıyla” İzmirlilerle buluşacak. Sanatçıya kemençede  Derya Türkan, kanunda  Serkan Halili, udda Mete Aslan, vokelde Ece Göksu, piyanoda Can Çankaya, kontrbasta Kağan Yıldız ve perküsyonda Yinon Muallem eşlik edecek.
23 Aralık’ta ise viyola sanatçısı Murat Cangal’ın konseri var. İzmir Sanat’ta saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri 1 TL’den satışa sunulacak.

Her zevke hitap eden müzikler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı sanat takvimi 24 Aralık’ı gösterdiğinde, Kent Orkestrası Güzelbahçe Tuncel Kurtiz Salonu’nda sahne alacak. Konserin başlama saati 20.00.
Aynı gün (24 Aralık) yine aynı saatte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde konser verecek.
29 Aralık günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu saat 20.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde dinleyicilerin karşısına çıkacak.
Yine 29 Aralık’ta, Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik ziyafeti var. Kent Orkestrası, yılın son konserini 30 Aralık’ta saat 20.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde verecek.
AASSM Küçük salondaki konserlerin biletler tam 10 TL., öğrenci 5 TL., Büyük Salon’daki “Beyaz Rusya Oda Orkestrası”nın konser biletleri tam 15 TL. öğrenci 7.5 TL’den satışa sunulacak.  Fazıl Say konserinin bilet fiyatları ise daha sonra duyurulacak. 

Sinematek’te “Masallar ve Efsaneler”
İzmirli sineamaseverler, Aralık ayının her Cuma günü “Sinematek gösterimlerinde” İzmir Sanat Büyük Salon’da “Masallar ve Efsaneler” temalı filmlerle buluşacak. 4 Aralık’ta “Pinokyo”, 11 Aralık’ta “Robin Hood’un Mecaraları”, 18 Aralık’ta “Alice” ve son olarak da 25 Aralık’ta Nosferatu, Bir Dehşet Senfonisi” isimli filmler ücretsiz olarak gösterilecek. Filmler saat 20.00’da başlayacak. “Pinokyo” ve “Robin Hood’un Maceraları” isimli filmleri çocuklar da izleyebilecek.

Tiyatroseverler Kültürpark’a
İzmirli tiyatroseverler için 4 Aralık’ta “Woyzeck” isimli oyun sahnelenecek. Bu oyunu İzmirliler, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da  ücretsiz olarak izleyebilecek.
18 Aralık’ta saat 20.00’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Tiyatro Elma’nın “Gezdik Geldik” isimli oyunu ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşacak.
19 Aralık’ta ise “İkinin Biri” isimli oyun sahnelenecek. Oyun İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da başlayacak ve ücretsiz olacak.
29 Aralık’ta Yeryüzü Sahnesi tarafından sahnelenecek Haluk Işık’ın yazıp yönettiği “Gitme Aklım Sende Kalır” isimli oyunu İzmir Sanat’te saat 16.00 ve 20.00’da olacak. Oyunun biletleri 1 TL.’den satışa sunulacak.

Çocuklar çok eğlenecek
Çocuk tiyatroseverleri her ay farklı oyunlarla buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay “Cesur Kral Korkak Timsah” oyunu ile miniklerin karşısına çıkıyor. Çocuklar, neşeli müzikleri ve heyecanlı sahneleriyle, sorumluluk bilincini masallardan yola çıkarak eğlenceli bir dille anlatılan oyunu izlerken kahkahalarını tutamayacak.
10, 17 ve 21 Aralık tarihlerinde saat 11.00 ve 14.00’deki bu güzel oyun, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak çocukları bekliyor olacak. 17, 20 ve 24 Aralık’ta ise “Nasrettin Hoca” çocuk oyunu 11.00 ve 14.00 seanslarıyla çocukları masal diyarına yolculuğa çıkaracak. İzmir Sanat Büyük Salon’daki oyunun biletleri ise 1 TL’den satışa sunulacak.

Renkli sergiler
Çetin Emeç Sanat Galerisi, 1 - 14 Aralık tarihleri arasında Ayşen Ersoy’un resim sergisine ev sahipliği yapacak.  İzmir Sanat’ta ise Tülay Kırşan’ın “Naz Makamı’nda Aşk’tan Aşk’a Davet” isimli resim sergisi 1 Aralık ile 10 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Seferihisar Kültür Merkezi’nde 7 - 18 Aralık tarihleri arasında “Salih Barudi” resim sergisi olacak.
14 Aralık 2015 ile 6 Ocak 2016 tarihleri arasında İzmir Sanat’ta Oğuz Demir-Hülya Yalçın-Lale Temelkuran Karma Resim Sergisi var.
Çetin Emeç Sanat Galerisi, 15 - 28 Aralık tarihleri arasında Aytaç Bülbül Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapacak.
21 - 28 Aralık tarihlerinde Havagazı Fabrikası’nda “Seramik Atölyesi”nin sergisi gezilebilecek.
Tüm oyun ve konserlerin biletleri; www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü sanat merkezlerinden temin edilebilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber