Kasım

14 ağaç taşınıyor

14 ağaç taşınıyor
"Çevre dostu" ulaşım aracı tramvaylara ilişkin yapım çalışmalarını Karşıyaka ve Konak olmak üzere iki koldan sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerinde bulunan ve hattın yapımına engel oluşturan ağaçları, zarar vermeden yeni yaşam alanlarına taşıyor.

Bunun son örneği Karşıyaka hattında yaşanıyor. Cahar Dudayev Bulvarı, Taypark girişi, Folkart Evleri önü ve Bostanlı Köprüsü üzerinde bulunan karabiber, çınar, servi, okaliptus, phoenix ve mazı türlerinden oluşan 12 ağaç, budamaları yapıldıktan sonra alandan kaldırılarak Fırat Fidanlığı’na taşınacak. Bostanlı Köprüsü üzerinde bulunan 2 adet palmiye ise yarın (27 Kasım 2015) alandan kaldırılarak İnciraltı Kent Ormanı’na dikilecek.