Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Kasım

“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu

TÜMÜ PAYLAŞ

“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
16. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Jüri Başkanlığını ünlü yönetmen Serdar Akar'ın  yaptığı yarışmada 10 ödül verildi. Festivalde İlker Çatak'ın  “Sadakat” filmi En İyi Yerli Film seçilirken, En İyi Yabancı Film Ödülü ise Polonyalı yönetmen Tomasz Protokowicz'in "A Long Time Ago in Silesia" filmine gitti.
 
Türkiye'nin en saygın film festivalleri arasında gösterilen 16. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Kültürpark’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi. Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturan festival, 17 – 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. 87  ülkeden bin 600 filmin başvurduğu, 400 filmin seçildiği festivalde; finale kalan 35 film “Altın Kedi Ödülü” için yarıştı.
 
Festivale büyük ilgi
Oyuncu Ogün Kaptanoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmirliler'in festivale büyük ilgi gösterdiğini belirterek gelecek yıl için daha umutlu olduklarını söyledi. Saygı, "Sinema İzmir'e çok yakışıyor.  Bu coğrafya da ekrana yakışıyor. İzmir'i sinema ile daha da iyi tanıtacağımıza inanıyoruz" dedi.
Saygı, festivale katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek plaket verdi. Gecede kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalin çok başarılı geçtiğini, festivali seneye daha çok mekana taşımak istediklerini söyledi.    İzmir'in kültür sanat kenti olması için alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Bu İzmir hedeflerimizden benim için en önemlisi.  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni kentimize kazandırdık.  2016 yılında Karşıyaka'da opera binasının temelini atacağız. Fuar hollerini   kültür sanat merkezi, sergi salonları, şov merkezi olarak düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Festivalin jüri üyesi ünlü yönetmen Serdar Akar ise kısa filmlerin uzunların annesi olduğunu, gereken saygı ve ilgiyi fazlasıyla hak ettiğini düşündüğünü belirterek, organizasyonu yapanlara ve destek verenlere teşekkür etti.

En iyiler seçildi
Başkanlığını Türk sinemasının usta yönetmeni Serdar Akar’ın yaptığı, oyuncu Vildan Atasever ile Yiğit Özşener, görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve Macar Sinema yazarı Gyorgy Baron’dan oluşan jüri 6 dalda değerlendirme yaptı.
En İyi Ulusal Animasyonda dalında  "Altın Vuruş" filmi ile Gökalp Gönen ödül alırken; Ulusal Deneysel dalında  "Serkan Ertekin"in "Aidiyet " filmi,  Ulusal Belgesel Kategorisi'nde ise "Godesbana"nın yönetmeni  Nursena Şimşek ödül aldı.
Gençlik Ödülü sahibi ise "Tuhaf Zamanlar" isimli filmiyle Mehmet Emrah Erkanı'nın oldu. 
Ulusal film dalında üç ödül verildi. Birincilik ödülünü Gezi'de kaybedilen gençlere adanan "Sadakat filmiyle" İlker Çatak aldı.  Bu dalda ikincilik ödülü "Wong Kar Wai Üzerine Kısa Bir Film" ile Ömer Çapaoğlu, Serdar Önal, üçüncülük ödülünü ise yönetmen Umut Güven,  mültecilerin durumunu çocukların gözlerinden anlatan "Duvarların Arkası" filmiyle aldı.
Uluslararası kategoride  birincilik ödülü İkinci Dünya Savaşı'nda parçalanmış bir aileyi anlatan "A Long Time Ago in Silesia" filminin yönetmeni Tomasz Protokowicz'e verildi. Bu dalda ikincilik ödülünü "Kozmak" filmi ile Alireza Salmanpour, üçüncülük ödülünü ise "Sormeh" filmiyle Azadeh Ghochagh aldı. Geceye festivalin onur konuğu yönetmen Tunç Başaran da katıldı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber