Kasım

İzmirli Atası’na yürüdü

İzmirli Atası’na yürüdü
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77. ölüm yıldönümünde İzmirliler yine tek yürek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel 10 Kasım etkinliği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”ne binlerce kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüyüşün sona erdiği Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenerek, O’nun yolundan yürüdüğümüz müddetçe, umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeyeceğiz.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8. kez düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” yine büyük bir katılıma sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce İzmirli, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada İzmirlileri günün anlamını ifade eden şarkılarıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası solistleri karşıladı. Atatürk’ün sevdiği şarkıların yanı sıra, ona olan özlemi dile getiren eserler seslendirilirken, meydanı dolduran İzmirliler de sanatçılara eşlik etti.

Minnet ve bağlılığımızın ifadesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Özgürlüğün, demokrasinin, cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in kenti İzmir, her 10 Kasım’da olduğu gibi, O’na olan inanç ve bağlılığını; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu, bugün bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyor” dedi. Başkan Kocaoğlu, gerçekleştirilen yürüyüşün, sadece bir anma değil; büyük bir vefanın, minnetin ve bağlılığın da ifadesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Emekçisi, öğretmeni, öğrencisi; askeri, memuru, esnafı, üreticisi, köylüsü ve şehirlisiyle birliğimizi ve dirliğimizi hep koruyacağımızı; ayrıya gayrıya düşmeden ve düşürülmeye asla izin vermeden Cumhuriyet’e hep bağlı kalacağımızı hatırlamak ve hatırlatmaktır. Tebaayı halka, kulu yurttaşa çeviren;  kadınıyla erkeğiyle bir ulusu çağdaş uygarlık seviyesine taşıyan; “kişilikli ve onurlu” bir ülkenin temelini atan, gerçek bir önderi, gerçek bir devrimciyi; Milli Mücadele’nin başkomutanı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 77. yılında saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz.”

“Kurtuluşta da vardık, kuruluşta da…”
Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı büyük mirası, titizlikle korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara onurla teslim etmeyi görev bildiklerini ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “O’nun yolundan yürüdüğümüz müddetçe, umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeyeceğiz. Kurtuluşta da vardık, kuruluşta da… Türkiye Cumhuriyeti’nin ateşle imtihan edildiği her yerde, her zaman yine biz var olacağız” diye konuştu.