Kasım

10 ikinci Teşrin, dokuzu beş geçe..

Onikinci Teşrin, dokuzu beş geçe..
Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Atatürk’ü Anma Haftası’nda”, “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları, Vefatı” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Tarih, kültür tarihi, tıp folkloru, gıda-beslenme konularında araştırmaları ve kitapları bulunan Dr. Eren Akçiçek, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı sürece içerisinde geçirdiği hastalıkları, tedavi gördüğü hekimleri ve aldığı raporları dinleyicileriyle paylaştı.

3 kez zehirlenen Atatürk’ün annesi, babası ve kardeşlerinin vefat nedenlerine ilişkin bilgileri de aktaran Dr. Akçiçek,  “Ulu Önder, siroza bağlı olarak 26 – 27 Eylül, 16 Ekim ve 8 Kasım olmak üzere 3 kez karaciğer komasına girmiş, üçüncü komasında vefat etmiştir” dedi.

Dr. Eren Akçiçek, sunumunda Atatürk’ün el çizimine, ölümünden sonra çekilen fotoğraflarına, tedavisinde kullanılan malzemelere ve sağlık raporlarına da yer verdi.