Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Kasım

3 ay erken açılacak

TÜMÜ PAYLAŞ

3 ay erken açılacak
3 ay erken açılacak
3 ay erken açılacak
3 ay erken açılacak
3 ay erken açılacak
3 ay erken açılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarına başladığı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nı proje bitim tarihinden 3 ay daha önce hizmete açacak. Bayraklı ve Bornova ilçelerinin Altınyol’a direkt bağlantısını sağlayacak kavşağın yıl sonunda hizmete alınması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan 2015 günü temeli atılan, Altınyol’dan Bornova ile Bayraklı ilçelerini birbirine bağlayacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kiriş montajları, zemin dolgusu ve duvarları bitirilen kavşakta asfalt çalışmaları ve korkuluk montajına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen kavşağı, 31 Mart 2016 olan proje bitim tarihiden 3 ay önce hizmete açmayı planlıyor. Yıl sonuna yetiştirilmesi planlanan ve 22.5 milyon liraya mal olacak kavşakta asfalt serim işleminin tamamlanmasının ardından ışıklandırma ve çevre düzenleme çalışmaları başlayacak. Büyükşehir Belediyesi çevre düzenlemesi kapsamında viyadük altında kalan alanlara yeni nesil çocuk oyun grubu kuracak.

Kesintisiz bağlantıyla trafik nefes alacak
Kent içi ulaşımın önemli arterlerinden biri olması beklenen proje kapsamında, Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatıldı. Bu sayede Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Nazarbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp Bornova ve Manisa yoluna kadar ulaşabilecek. Yeni köprülü kavşak, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlayacak.

Homeros Vadisi, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’nı geçerek gelinen köprülü kavşak, Bayraklı Altınyol kıyılarına inilecek aksın da son halkasını oluşturuyor. Proje kapsamında ayrıca 1,5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi yapılıyor.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber