Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Kasım

Fuar İzmir’i sordular

TÜMÜ PAYLAŞ

Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Fuar İzmir’i sordular
Başkan Aziz Kocaoğlu, fuarcılık sektöründe dünyanın lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı Saksonya eyaletinin Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı’nı ağırladı. Alman işadamlarının da hazır bulunduğu görüşmenin ana gündemi, fuarcılık konusundaki işbirliği arayışları oldu.

Almanya Federal Cumhuriyeti Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı  Olaf Lıes  ve beraberindeki  heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak ülkeler ve bölgeler arası yatırım imkanları ile fuarcılık alanında sıçrama yapan İzmir ve Aşağı Saksonya arasındaki işbirliği konuşuldu. 
Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Thomas Gerlach ile Aşağı Saksonya Parlamento üyeleri, ticaret ve sanayi odası temsilcileri ve Alman işadamlarının katıldığı ziyarette konuşan Bakan Olaf Lıes, Türkiye’nin değişik bölgeleri ile ilişkiler kurarak iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarını geliştirmek istediklerini söyledi.

“İşbirliği için varız”
Konuşmasında fuarcılığın Aşağı Saksonya için önemine vurgu yapan Bakan Olaf Lıes, Ekonomi Bakanı olmasının yanında Almanya’daki Fuarcılık şirketinin Mütevelli Heyeti Başkanı olduğunu  da belirtti. Dünyadaki en önemli fuarların Hannover’de düzenlendiğinin altını çizen Lıes, dünya devlerinin bu fuarlarda bir araya geldiğini ifade etti. 
Başkan Kocaoğlu’na İzmir’de yapacakları yatırımları anlatarak kentin fuarcılık ve ulaşım projeleri hakkında sorular soran Alman işadamları ise İzmir’in fuarcılık alanında oldukça önemli bir yer olduğunun altını çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaşama geçirdiği Fuar İzmir’in çok önemli özellikleri ve koşulları itibariyle son derece önemli bir yatırım olduğu görüşünde olduklarını belirten konuk işadamları, önümüzdeki dönemde de bu yatırımın verimini gerçek anlamda ortaya koyacağına inandıklarına vurgu yaptı. Alman işadamları, İzmir’in uluslararası fuarlar konusunda da çok büyük deneyimi olduğunu belirterek, kentte uluslararası anlamda yeni üst düzey fuarların yapılacağına inandıklarını ve bu konuda işbirliği isteklerini sözlerine ekledi. 

Başkan’dan Fuar İzmir vurgusu
Aşağı Saksonya heyetinin İzmir’e gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke ve bölge için yarar getireceğine inandığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  iki bölgenin her bakımdan  birbiriyle örtüştüğünü söyledi. İzmir’in yatırım avantajları konusunda kapsamlı bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “Sizin fuarcılık konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu biliyoruz. Biz de fuarcılığın Türkiye’de ilk kez yapıldığı kentiz.  Sektörü büyütmek için büyük bir fuar kompleksi yaptık. Hem nitelik ve hem de nicelik olarak üstün vasıfları olan bir merkez bu. Ulaşım olarak havaalanı ve kent merkezine yakın.  Biz de bu kompleksimizi yeni fuarlarla büyütmeye çalışıyoruz. Bu konuda  işbirliğine hazırız” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber