Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Kasım

İzmir’in AB hamlesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in AB hamlesi
İzmir’in AB hamlesi
İzmir’in AB hamlesi
İzmir’in AB hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde İzmir pilot kent olsun” önerisi karşılık buluyor. Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu, 6 Kasım Cuma günü İzmir’de toplanacak. Hemen 10 gün sonra, Başkan Aziz Kocaoğlu öncülüğündeki İzmir heyeti, Brüksel’deki AB Merkezi’ne çıkarma yapacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi Şeref Plaketi ile ödüllendirilmişti. Aralık ayında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun  “İzmir’in pilot kent” olması mesajı damga vurmuştu.
Başkan Aziz Kocaoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Erich Fritz’den “Şeref Plaketi”ni alırken verdiği mesajda, “Yaşanan tüm ertelemelere rağmen, biz, Avrupa Birliği perspektifinin, Türkiye’nin geleceği için son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Başından beri, Türkiye’nin mutlaka bu birlik içinde yer alması gerektiğini savunuyoruz. Daha da önemlisi, İzmir olarak Avrupa Birliği’ne hazırız. Gelin İzmir’i sosyal projelerden kentleşmeye, tarımdan turizme birçok alanda Avrupa Birliği projelerini hayata geçireceğimiz bir ‘pilot kent’ olarak belirleyelim. İzmir’i, Türkiye’yi Birlik üyeliğine taşıyacak bir köprü haline getirelim. Biz böyle bir girişimin yerel yönetim ayağında üzerimize düşen her şeyi yapacak güç ve kararlılığa sahibiz” diye konuşmuştu.

Avrupalı parlamenterler geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Avrupa Konseyi aracılığıyla gönderdiği mesajın ardından, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu 17. toplantısını İzmir’de düzenlenme kararı aldı. 6 Kasım Cuma günü 2 oturum şeklinde gerçekleşecek toplantıda, “Yetki ikamesi: Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi” ve “İş Ortamının İyileştirilmesi için Yerel ve Bölgesel Stratejiler” konuları masaya yatırılacak. Açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun  yapacağı toplantıya COR üyeleri ve Türkiye’nin birçok kentinden 100’e yakın yerel yönetici katılacak.

Brüksel çıkarması
İzmir’de düzenlenen toplantının ardından, iş dünyası ve yerel yönetimleri temsil eden bir heyet, 16 Kasım’da  Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği Merkezi’ne çıkarma yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önderliğindeki İzmir heyeti, 2 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak. Ziyaretin ilk gününde Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı Markku Markkula ile görüşecek olan Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Avrupa Bölgeler Komitesi Genişleme Günü Etkinliği’nde konuşacak. İzmir heyeti, Brüksel temasları sırasında AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilciliği, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörlüğü, TÜSİAD AB Temsilciliği ve Cumhuriyet Halk Partisi Brüksel Temsilciliği ile görüşmeler de yapacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber