Kasım

Körfez’de “Hasan Tahsin” bereketi

Körfez’de “Hasan Tahsin” bereketi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş.’nin arabalı vapurlarla taşıdığı araç sayısı, sadece bir ayda yüzde 15 artış gösterdi. Hasan Tahsin arabalı vapurunun Ekim ayı içinde hizmete girmesiyle birlikte seferlerin sıklaştırılması, bu artışı sağlayan en büyük etken oldu. Yeni geminin konforu ve estetiği ise İzmirlilerden tam not aldı.

İzmirliler Ekim ayında hizmete giren yeni arabalı vapuru çok sevdi. Eski vapurlara göre yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan ve hızı sayesinde sefer sürelerini kısaltan Hasan Tahsin arabalı vapuru, daha ilk ayında farkını gösterdi. Ekim ayında taşınan araç sayısı bir önceki aya göre yüzde 15 artarak 50 bine yaklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZDENİZ A.Ş, yeni geminin filoya katılmasıyla sefer süresini 40 dakikadan 30 dakikaya çekmiş, sefer sıklığını da artırmıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında Bostanlı - Üçkuyular arasında 42 bin 154 araç taşınırken, bu sayı Ekim ayında 48 bin 315’e çıktı. Bu artışta yeni geminin konforu, engelli ve yaşlı yolculara sağladığı kolaylık, çocuk oyun alanı, bisiklet ve motosiklet park yerlerinin bulunması gibi çağdaş özellikleri de etkili oldu.

İzmirliler memnun
Hizmete girdiği günden bu yana büyük beğeni toplayan Hasan Tahsin’in yanı sıra halen yapımı süren Ahmet Piriştina ve Kubilay ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu yeni nesil arabalı vapurlarının sayısı üçe ulaşacak. Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik şirketi İZDENİZ A.Ş., bu yeni filo tamamlanıncaya kadar, 3 yıl süreyle kiraladığı ‘Mavi Körfez’ ve ‘Mavi Ege’ adlı modern araba vapurlarını da çalıştırmaya devam edecek.

Kayıt olun, haberdar olun
Öte yandan, Körfez içi yolcu ve araç taşıma hizmeti yapan İZDENİZ A.Ş, yolcularla iletişimini kolaylaştıran yeni bir hizmet başlattı. İZDENİZ’e ait duyuru, ek sefer ve iptal edilen seferlerden anından haberdar olmak isteyen yolculara e-mail yoluyla bilgilendirme yapılıyor. www.izdeniz.com.tr sayfasındaki kayıt formunu dolduran herkes bu hizmetten yararlanabiliyor.