Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Kasım

İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir’in parklarına “kadın eli” değdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiye destek amacıyla Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden aldığı çiçekler, o yöredeki kadınlara da ek gelir kapısı açtı. Yeni uygulamayla üreticilerden alınan çiçekler, kent merkezindeki park ve bahçelere yine üretici kadınlar tarafından dikiliyor. Kadın eli değen yeşil alanlar daha da güzelleşiyor.

Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan ve Türkiye’de “sözleşmeli üretim” modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl mevsimlik çiçek alım sözleşmesine dikim hizmetini de dahil ederek yeni bir uygulama başlattı. Park ve bahçeleri süsleyecek mevsimlik çiçeklerin dikim hizmetiyle birlikte alınması, en çok bölgede yaşayan köylü kadınlara yaradı.

Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan sözleşme kapsamında alınan mevsimlik çiçekler, bölgede yaşayan emekçi kadınlar tarafından kentin farklı noktalarına dikilmeye başlandı. Kırsalda yaşayanlara istihdam sağlayan uygulama, köylü kadınlara ek gelir kapısı açtı. 

Tepkiler çok olumlu
Parkta çalışırken kendilerini gören vatandaşların önce şaşırdıklarını sonra tebrik ettiklerini söyleyen Müzehher Ülkü, “Uygulama bölgemizdeki kadınlara çok yararlı oldu. Ek gelir kapısı açıldı. Vatandaşlardan ‘kadınlar çiçektir, çiçekleri kadınlar dikmelidir’ diye olumlu tepki alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Oya yapar gibi..
Uygulamanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirten Sultan Özkan ise duygularını şöyle diye getirdi: “Evimiz, çocuğumuz için yeni bir ekmek kapısı oldu. Aldığı çiçeklerle bölgemize büyük destek olan Büyükşehir Belediyesi şimdi de bize destek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun. Biz de görevimizi en iyi şekilde yapmak için çaba harcıyoruz. Oya yapar gibi çiçek dikiyoruz. Yoruluyoruz ama İzmirimizi güzelleştiriyoruz, güzelleştirmeye de devam edeceğiz. Daha önce Konak Meydanı’na hiç gelmemiştim. Çiçek sayesinde ekmeğimizi kazanıp ailemize destek olurken aynı zamanda İzmir’in her yerini gezme fırsatı bulduk.”

Aile bütçesine katkı
Daha önce çalışmadığını, yeni uygulamayla aile bütçesine katkı sağladığı için mutlu olduğunu ifade eden Ayla Üretmen de “Köyümüzdeki kadınlar ilk başta biraz tedirgin yaklaştı. Bizim çalışıp para kazandığımızı görünce şimdi onlar da gelmek istiyor. Bölgemizdeki kadınlara büyük destek oldu. İş olduğu sürece çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber