Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

31
Ekim

Kasım’da sanat bir başka güzel!

TÜMÜ PAYLAŞ

Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
Kasım’da sanat bir başka güzel!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı sanat takviminde yine büyük ilgi görecek film gösterimleri, konserler, tiyatrolar ve sergiler var. 10 Kasım’da  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Atamızı Anma Konseri’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Zuhal Olcay sahne alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında da sanatseverlerin ilgisini çekecek programlar hazırladı. Konserler, sergiler, film günleri ile Sonbahar, İzmir’de yine çok renkli geçecek.
2 Kasım’da Türk Halk Müziği’ni cazla buluşturan “Modal Jazz Quartet” konser verecek. İzmir Sanat Büyük Salon’da gerçekleşecek konserin biletleri 1 TL.’den satışa sunulacak. Beste ve düzenlemelerin Nail Yavuzoğlu’na ait olduğu konserde kontrabas ve bas gitarda Nail Yavuzoğlu, trompette Şenova Ülker, gitarda Kadir Volkan Polat veya konser programına göre Önder Focan, davulda ise Erdem Göymen yer alacak.
5 Kasım Pazartesi günü ile 25 Kasım Pazar günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde iki konser verecek.
9 Kasım’da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde musiki sevenler için unutulmaz bir gece yaşatacak. 
15 Kasım’da Kent Orkestrası saat 17.00’da Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde, Seferihisarlılarla buluşacak.
19 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu, birbirinden güzel türkü repertuvarıyla İzmirlileri türkü dostlarını buluşturacak.
23 Kasım’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde caz müziğinin son dönemlerde öne çıkan isimlerinden “Şenay Lambaoğlu Band” konseri olacak. Saat 20.00’daki konserin biletleri 1 TL. olacak.
28 Kasım’da  ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, saat 20.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir konser verecek.

10 Kasım’a özel
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü için iki anma programı düzenledi.  10 Kasım günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 11.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) işbirliği ile “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” konseri olacak. Ünlü sanatçı Zuhal Olcay’ın şarkılarıyla katılacağı konsere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları eşlik edecek.

Adnan Saygun’da muhteşem konserler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Kasım ayında 3 konserle müzikseverlerin karşısına çıkacak. 12 Kasım’da “BrasSolist” konseri olacak. Küçük Salan saat 20.00’daki konserde trompette Volkan Coşar, Onurcan Çağatay, kornoda Kübra Çadırcıoğlu, trombonda Dilan İlhan, suzafonda Ertan Şahin ve vokalde Ceren Gündoğdu olacak.
16 Kasım’da “Vazgeçilmez Romantikler” konser başlığı ile Aslı Tuncay, Julia Kreapak, İrina Nikotina Trio konseri olacak. Keman, piyano ve viyolonsel eşliğindeki konser Küçük Salon’da saat 20.00’da başlayacak.
17 Kasım’da AASSM, “Küba –Türkiye Dostluk” konserine ev sahipliği yapacak. Vokalde Havana doğumlu genç soprano Diana Rosa Cardenas ve piyanoda Yiğit Özatalayın yer alacağı konser Küçük Salon’da saat 20.00’da olacak.
Konserlerin biletleri  www.aassm.org.tr ve www.izmir.bel.tr adresleri ile  AASSM, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve  İzmir Sanat’tan temin edilebilecek.
Senfoni ve bale
AASSM’de ayrıca, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen konserler de olacak. 6 Kasım’da Tolga Alpay (Korno), 20  Kasım’da Patrick Gallois (Flüt) ve 27 Kasım’da İdil Biret (Piyano) sahne alacak. Konserler Büyük Salon’da saat 20.30’da olacak. AASSM’de ayrıca 19 Kasım’da İZDOB’un “Opareda Hayalet”, 14 Kasım’da Olten Flilarmoni ile Ali Poyrazoğlu’nun “Carmen”, 18 Kasım’da ise Red Bull Anadolu Break konserleri olacak.
Sinematek’te “Marlon Brando” filmleri
Kasım ayının her Cuma günü İzmirli sinemaseverler Sinematek gösterimlerinde İzmir Sanat Büyük Salon’da Marlon Brando filmleriyle buluşacak. 6 Kasım’da yönetmenliğini Elia Kazan’ın yaptığı 1954 yapımı 8 dalda Oscar kazanan On The Waterfront (Rıhtımlar Üzerinde), 13 Kasım’da William Shakespeare tarafından yazılan, 1953’de filme uyarlanan Oscar ödüllü Jül Sezar, 20 Kasım’da Werner Jörg Lüddecke tarafından yazılan kitaptan uyarlanan Morituri (Korkusuzlar) ve 27 Kasım’da ise Mario Puzo’nun kitabından filme uyarlanan ve unutulmaz filmler arasına giren Oscar ödüllü The Godfather (Baba) filmleri gösterilecek.

Tiyatroseverler Kültürpark’a
İzmirli tiyatroseverler için 20 Kasım’da  “Deli Kadın Hikayeleri” isimli oyun sahnelenecek. Günümüzde çok önemli bir sosyal sorun haline gelen kadına şiddetin konu alındığı bu oyunu İzmirliler, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da  ücretsiz olarak izleyebilecek. Tiyatro oyunu Mine Sögüt’ün kitabındaki hikayelerden uyarlanarak sahneye kondu. Ayşe Hicran Özgür ve Yasemin Şimşek Tüzün’ün oyuncu olarak yer aldığı tiyatro oyununun yönetmenliğini ise Günay Toprak yaptı.
İzmir Sanat Büyük Salon’da ise 21 Kasım’da “Bent” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek. 16.30 ve 20.30 olmak üzere iki seansla izleyici karşısına çıkacak oyunun biletleri 1 TL’den satışa sunulacak. 1976 yılında Martin Sherman tarafından yazılan Bent, yazarına ve dünyanın çeşitli ülkelerinde eseri sahneleyen oyunculara pek çok ödül getirdi. Yayınlandığı günden bu yana popülerliğini sürdüren Bent, Nazi döneminin üzerine gidilmeyen şiddet alanlarından biri olan cinsel kimlikleri nedeniyle ötekileştirilen bireyler üzerinden iyiyi, kötüyü ve özgürlüğü anlatıyor. Mesut Özkeçeci tarafından Türkçeleştirilen eser, Türkiye’de ilk defa D22 tarafından sahnelendi.

Çocuklar çok beğenecek
Çocuk tiyatroseverleri her ay farklı oyunlarla buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay “Bekçi ve Çöpçü” oyunu ile miniklerin karşısına çıkıyor. 12, 19 ve 26 Kasım tarihlerinde saat 11.00 ve 14.00’daki bu güzel oyun, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak çocukları bekliyor olacak. 17, 19 ve 22 Kasım’da ise “Pamuk Prenses” çocuk oyunu saat 11.00 ve 14.00 seanslarıyla çocukları masal diyarına yolculuğa çıkaracak. İzmir Sanat Büyük Salon’taki Pamuk Prenses’in biletleri ise 1 TL’den satışa sunulacak.

Sergiler
Çetin Emeç Sanat Galerisi, 4 - 16 Kasım tarihleri arasında Neslihan Yaşar’ın  “İzlere Dokununca” isimli “Tekstil Tasarım Sergisi”ne ev sahipliği yapacak. Sergi 4 Kasım tarihinde saat 18.00’da açılacak. 17 - 30 Kasım tarihleri arasıda ise AQUADİS Fotoğraf  Sergisi olacak. 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber