Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Ekim

Gümüşle döndüler

TÜMÜ PAYLAŞ

Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
Gümüşle döndüler
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kadın Olimpiyat Takımı, Bulgaristan’da düzenlenen ve 11 takımın katıldığı Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kadınlara yönelik politikalarıyla dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturduğu Kadın Olimpiyat Takımı meyvelerini vermeye başladı. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk kadın itfaiye olimpiyat takımını olan İzmirli kadın itfaiyeciler, katıldıkları ikinci uluslararası şampiyonadan madalyayla döndü. Rusya’da yapılan Dünya şampiyonasında tecrübe kazanan kadın itfaiyeciler, Bulgaristan’da gerçekleşen Odessa Cup İtfaiye ve Arama Kurtarma Sporları Balkan Şampiyonası’nda hem takım hem de bireysel klasmanda aldıkları derecelerle göz doldurdu. 11 takımın katıldığı şampiyonada İzmirli kadın itfaiyeciler, genel klasman takım sıralamasında Çek Cumhuriyeti’nin ardından ikincilik kupasının sahibi oldu. İzmir takımında bireysel klasmanda finale kalan Pelin Parlak da, Kule Tırmanma etabını 2. tamamlayarak gümüş madalya almaya hak kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek İtfaiye Olimpiyat Takımı ise şampiyonayı 6. sırada tamamladı. Erkek takımından Emin Sezgin de, bireysel klasmanda yarıştığı 100 metre etabına üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.
Şampiyonaya Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra Bulgaristan, Rusya, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Romanya, Slovenya ve Yunanistan

Ekip ruhu
Takım koordinatörlüğünü yapan Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, kupayı İzmir için kazandıklarını ifade ederek, “Ülkemizde yeni olan bu sporda İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Takım olmak, ekip olmak, yardımlaşma, paylaşma ve  dayanışma gibi birçok özelliğimizi ön plana çıkardık. Türk gencinin ve Türk kadınının fırsat verildiğinde neler başarabildiğini görmüş olduk. Önemli olan başlamak, daha da önemlisi devam ettirebilmek. Başarılarımızı sürdürebilmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber