Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Ekim

Boşnaklar’ın İzmir buluşması

TÜMÜ PAYLAŞ

Boşnaklar’ın İzmir buluşması
Boşnaklar’ın İzmir buluşması
Boşnaklar’ın İzmir buluşması
Boşnaklar’ın İzmir buluşması
Boşnaklar’ın İzmir buluşması
Boşnaklar’ın İzmir buluşması
“Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği’nin düzenlediği toplantı için kente gelen Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Semiha Borovac, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kentteki Boşnak toplumuna verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Konuk Bakan, İzmir ile Sarajevo kentleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

İzmir’de gerçekleştirilen ‘Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği’ toplantısı için dünyanın dört bir yanından kente gelen Boşnaklar, kalabalık bir heyetle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Semiha Borovac’ın öncülüğündeki heyette, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolos Vekili Adi Durmic, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehovic’in yanı sıra İngiltere, Almanya, İsveç, Avusturya, İsviçre, Danimarka ve İtalya’daki Boşnak toplumunun temsilcileri yer aldı.

Evinizde gibi hissedeceksiniz
Heyeti ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’in gerçek bir “Boşnak kenti” olduğunu vurgulayarak, “Çok sayıda Balkan kökenli hemşerimizin yaşadığı İzmir’de kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz” dedi.
Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi Boşnak dünyasının en yakın dostudur. Kapısını ne zaman çalsak belediye yetkilileri bize her zaman yardımcı oluyor” dedi.
Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Semiha Borovac ise İzmir’de çok sayıda Boşnak soydaşlarının yaşamasının ikili ilişkileri güçlendiren çok önemli bir faktör olduğunu belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sarajevo arasında ‘kardeş şehir’ ilişkisi başlatmak için girişimlerde bulunmak istiyoruz. Bizim İzmir’e her zaman tüm kapılarımız açıktır. Her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber