Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Ekim

Başkan Kocaoğlu’ndan duygu yüklü Ankara mesajı: Yapmayın, etmeyin!...

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu’ndan duygu yüklü Ankara mesajı: Yapmayın, etmeyin!...
'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısını Yeni Foça'daki artıma tesisinin temel atma töreni sırasında haber alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Artık bu gidişe 'dur' dememiz gerekir. Bu topraklarda her türlü çileyi, işkenceyi, her türlü saldırıyı yaşamış, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 7 düvele karşı savaşmış bir toplumuz. Bizim insanımız bunlara mı teslim olacak? Bunların dayatmalarına mı teslim olacak? Mutlaka ve mutlaka bu yaşananların gereği demokratik yollarından yapılacaktır" diye konuştu.

Tüm toplumu birlik olmaya çağıran Başkan Kocaoğlu, "Yapmayın, etmeyin! Günlük çıkarlar için ülkemizin, çocuklarımızın, gelecek kuşakların hayatını, ülkenin geleceğini karartmayın" diye seslendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan acı olaya yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün yine çok kötü bir haber alarak güne başlıyoruz. Barış talebiyle gerçekleştirilen Ankara'daki miting başlamadan üst üste iki bombanın patladığını, vefat haberleri dahil olmak üzere bir çok yaralının olduğunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. 'Senden benden' diyerek, 'o alt kimlikten bu alt kimlikten' diyerek, 'o inançtan bu inançtan' diyerek memleketi böldüler. İnsanlar, evde çocuklarıyla, eşiyle konuşamaz hale geldi. Toplum ve memleketin varını yoğunu da satarak, Anadolu'yu yurt edindiğimizden beri, 1071'den bu yana Anadolu'da kurulan tüm Türk devletlerinin birikimlerini satarak ülkeyi bugüne getirdiler. Artık buna 'dur' dememiz gerekir. Bugüne dek, en çok ihtiyacımız olduğunu söylediğimiz şeyin, birlik ve beraberliğin sözünü etmeden bu kürsülerden inmedim. Ama işte böyle bir parçalanmışlıkla, böyle bir ötekileştirmeyle karşı karşıyayız. Bunu bu toplum, tüm Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşları hep beraber aşmak zorundayız. Her türlü engellemelere rağmen beraber aşacağız da. Bu topraklarda her türlü çileyi, işkenceyi, her türlü saldırıyı yaşamış, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 7 düvele karşı savaşmış bir toplumuz. Bizim insanımız bunlara mı teslim olacak? Bunların dayatmalarına mı teslim olacak? Mutlaka ve mutlaka bu yaşananların gereği demokratik yollarından yapılacaktır."

Ülkemize sahip çıkalım
"Barış duyguları tekrar pekiştirilmeden bu ülkede bir noktaya varmamız mümkün değildir. Yapmayın, etmeyin. Günlük çıkarlar için ülkemizin, çocuklarımızın, gelecek kuşakların hayatını, ülkenin geleceğini karartmayalım. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak söylüyorum. Bunu 12 yıldır her türlü baskılara, her türlü manipülasyonlara, iftiralara, yalana dolana karşı İzmirli hemşerilerimizin desteğiyle ayakta durmuş, haksızlığı, adaletsizliği haykırmış olan bir belediye başkanınız olarak istiyorum. Şiddet tohumları ekildiğinde, düşmanlık tohumları ekildiğinde geldiğimiz tablo budur. Hepinizi ülkemize sahip çıkmaya çağırıyorum. Ülke bölünmesin ülkede birlik beraberlik olsun, talebimiz budur."


 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber