Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Ekim

Yeni Foça, mutlu sona koşuyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
Yeni Foça, mutlu sona koşuyor
İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmanın temeli törenle atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece Yeni Foça'nın başlıca projeleri için 65-70 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen, dereleri ıslah edilen Yeni Foça, şimdi de foseptikten kurtuluyor. İZSU’nun bir yıl önce başlattığı kanal şebekesi döşeme çalışmaları devam ederken şimdi sıra ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulmasına geldi. 11 milyon 328 bin TL’ye mal olacak İzmir’in 19. ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen arıtma tesisinin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in çevre yatırımları ile tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Yeni Foça arıtmasının yerinin belirlenmesi konusunda sıkıntılı bir süreç yaşandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Kamulaştırma ve yargı süreçlerinin ardından, projeye sabırla ve metanetle sahip çıkarak bugüne geldik" diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu, spor salonu dere ıslahı, su şebekesi, kanalizasyon ve arıtma ve yol çalışmaları için Yeni Foça'da 65-70 milyon liralık fiili yatırım yaptıklarını söyledi.

Çevre yatırımlarıyla kalkınacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente yatırım gelmesi ve kalkınmanın sağlanması için çevre yatırımlarının büyük önem taşıdığını belirterek, "Biz de bu yaptığımız çevre yatırımlarıyla İzmir'i yaşanacak kent yapıp, çevre yatırımlarıyla öne çıkıp kentimizin tanınırlığını yükselterek somut gerçeklerle sesimizi duyurarak kentimizi kalkındırmak istiyoruz. İzmir'i kalkındırmak için yola çıktık. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz Birçok proje gerçekleştirdik" dedi.

İyi ki varsın Aziz Başkan!
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise Foça açısından çok önemli bir gün yaşandığını belirterek, "Bize örnek teşkil edebilecek bir profil ve vizyon sergileyen bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Açmış olduğu yolda hep beraber yürüyoruz. Kalkınmanın nasıl olması gerektiğini gösteren bir liderle çalışıyor. Hiçbir belediyeye ayrım yapmadan hizmet yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratlarına teşekkür ediyorum. İyi ki varsın Aziz Başkan" diye konuştu.

36 milyon liralık dev yatırım
Çevre yerleşimlerde gerçekleştirdiği artıma hamlesi ile Gediz, Küçük Menderes, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça arıtması ile birlikte kentteki 19. ileri biyolojik atık su arıtma tesisini hayata geçirecek. Arıtma yapılacak bölgelerde arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern bir alt yapı sistemi kuran İZSU Genel Müdürlüğü, kanal şebekesinin arıtma tesisine oranla daha uzun sürmesi nedeniyle öncelikli olarak kanal çalışmalarını başlatmıştı. İlçede geçtiğimiz yıl başlayan altyapı çalışmaları kapsamında 88 kilometrelik kanal şebekesi döşeme çalışmaları devam ediyor. Yeni Foça’ya yapılacak atıksu arıtma, kanalizasyon ve atıksu terfi merkezleri elektrik temini işinin toplam bedeli 36 milyon 230 bin TL’yi buluyor.

50 bin kişi kapasiteli
Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber