Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Ekim

1 yılda 300 kilo aldı

TÜMÜ PAYLAŞ

1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
1 yılda 300 kilo aldı
İzmir Doğal Yaşam Parkı fil ailesinin son üyesi Deniz, 13 Ekim Salı günü 1 yaşına basacak. Türkiye’de doğan ikinci fil olma özelliğini taşıyan minik yavru için Doğal Yaşam Parkı’nda bir “doğum günü partisi” hazırlanıyor. 102 kilogram olarak doğan sevimli yavru, son tartısında 400 kilogram sınırını aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sasalı’da kente kazandırdığı, Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen Türkiye’nin ilk Doğal Yaşam Parkı’nda doğum günü heyecanı yaşanıyor. 5 Şubat 2011 tarihinde dünyaya gelen ve Türkiye’de doğan ilk olma özelliğini taşıyan İzmir’in ardından Doğal Yaşam Parkı’nda aynı heyecan geçtiğimiz yıl 13 Ekim tarihinde bir kez daha yaşandı. Winner ve Begümcan çiftinin ikinci yavruları Deniz dünyaya geldi. Annesi Begümcam ve bakıcılarının eşliğinde sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdüren Deniz, 13 Ekim Salı günü birinci yaşına basacak. Park çalışanları, ablası İzmir gibi Deniz için de doğum günü partisi hazırlıklarına başladı. Sevimli yavrunun birinci yaşı, mütevazı bir doğum günü partisiyle kutlanacak.
Geçen bir yıllık sürede Deniz’in sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü belirten Park yetkilileri, doğduğunda 102 kilogram ağırlığında olan  sevimli yavrunun 400 kilogram ağırlığa ulaştığını ve artık anne sütünün yanı sıra katı gıdayla da beslendiğini kaydetti.

“Bütün kızlar” toplandı
Parkın maskotu haline gelen sevimli yavrunun doğum günü heyecanını şimdiden yaşamaya başlayan bakıcıları, 13 Ekim’i beklemeden Deniz için meyve çelengi ve meyve sepetinden oluşan küçük sürprizler hazırlamaya başladı. Kendisi için hazırlanan sürprizleri annesi Begümcan ve ablası İzmir ile birlikte afiyetle yiyen Deniz, halinden oldukça memnun hareketler sergiledi. Park ziyaretçileri, 3 dişi filin oluşturduğu aile görüntüsünü “bütün kızlar toplandık”  şarkısına atıfta bulunarak esprili bir şekilde yorumladı.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber