Hem eğlendiler hem öğrendiler

Hem eğlendiler hem öğrendiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni öğretim dönemiyle birlikte öğrenciler için trafik eğitimlerine başladı. Çocukların eğlenirken trafik konusunda bilinçlendirildiği eğitimlerden bu yıl 12 bin çocuğun yararlanması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirmek için 2010 yılından bu yana hizmet verdiği Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yeni döneme başladı.

Altındağ MTK’daki parkta 50’şer kişilik gruplar halinde verilen trafik eğitiminin ilk konukları Çiğli Maltepe İlkokulu öğrencileri oldu. Öğretmenleri eşliğinde piste gelen öğrencilere ilk önce İzmir Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen trafik polisi tarafından teorik eğitim verildi. Trafikte uyulması gereken kuralların doğru ve yanlış uygulamalarının görsel sunumla anlatıldığı teorik eğitimin ardından çocuklar, piste trafikte karşılaşabilecekleri senaryoları  akülü araçları kullanarak canlandırdı. Trafik lambaları, levhalar ve yaya geçitleri ile gerçeğini aratmayan piste teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak hayata geçiren öğrenciler, aynı zamanda ilk kez araç kullanmanın heyecanını yaşadı.

Trafik konusunda eğlenirken bilinçlendirilen öğrencilere eğitim sonunda hem sertifika hem de eğitimde öğrendiklerini unutmamaları için üzerinde trafik işaretlerinin yer aldığı çeşitli hediyeler verildi. Eğitimlerden 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin yararlandığını belirten Büyükşehir yetkilileri, bu yıl 12 bin çocuğa trafik eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi.

İçinde yok yok
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 2 bin 350 metrekarelik alanda Trafik Eğitim Pisti, 250 metrekarelik kapalı alan içinde ise 50 kişilik eğitim binasından oluşuyor. 38 adet sinyalizasyon sistemi, 150 adet trafik işaret levhası kullanılarak donatılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yatay ve düşey trafik işaretlemeleri de yer alıyor.  Parkta 5 ile 14 yaş gruplarının kullanabileceği toplam 11 adet araba ile çocuklar trafik kurallarını öğreniyor.