Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Ekim

“Fuar İzmir”e tam not verdiler

TÜMÜ PAYLAŞ

“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
“Fuar İzmir”e tam not verdiler
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Fuar İzmir’i ziyaret eden yabancı turizm yöneticileri, dev kompleksi “çok etkileyici” buldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "TOURIZMIR" Zirvesi için İzmir’e gelen 26 ülkenin turizm birliği ve havayolu şirketi yöneticileri ile tur operatörü, seyahat acentesi ve kongre planlayıcılarını akşam yemeğinde ağırladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen ve çok samimi bir havada geçen yemeğe İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı. Gecede sahnelenen Ege halk oyunu gösterileri ise büyük ilgi gördü.
İzmir Ticaret Odası’nın evsahipliğinde buluşan TOURİZMİR katılımcıları, ertesi gün de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı “Fuar İzmir’i” gezdi. İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Onur Fatih Gökçedağ’ın eşlik ettiği konuk turizmciler, Gaziemir’deki dev fuar kompleksine “tam not” verdi.
Yabancı turizm yöneticileri, ziyaret sonrasında duygularını şöyle dile getirdi:

“Çok etkileyici”
Filipinler  Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Maria Michele Reyes: “Alan çok büyük ve çok etkileyici. Gerçekten Türkiye’de böyle bir alanın olması çok güzel. Bizim ülkemizdeki en büyük fuar alanımız  16 bin metrekare. Fuar İzmir’in sadece bir holünün bile 25 bin metrekare olduğunu öğrendik. Bu gerçekten çok etkileyici. Aralık’taki turizm fuarında ve bundan sonraki tüm turizm fuarlarında burada olacağım.  Türkiye ile işbirliğimizin güzel bir şekilde  devam edeceğini umuyorum”.

“Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum”
Bulgaristan Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Maya Philipova : “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Tourİzmir’i  düzenleyenlere  teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’ye ilk gelişim değil ama İzmir’e ilk gelişim. Gerçekten çok etkilendim. Sadece şehrin ve çevresinin güzelliğinden değil insanlarının ev sahipliğinden, nezaketinden ve açık fikirliliğinden çok etkilendim. Turizm potansiyeli ve kaynakları açısından İzmir’de gördüğüm tesisler, olanaklar özellikle Fuar İzmir alanı oldukça etkileyici.  Dünyanın bir çok yerinde benzer kongre merkezi ve fuar merkezi görme imkanım oldu. Fakat buranın ölçeği ve inşaatındaki mantık, farklı hollerinin olması gerçekten çok güzel. Burada bir çok farklı şov düzenleneceğini öğrendik. Fuar İzmir’i gezmiş olmaktan dolayı kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum”.

“İzmir’in bu girişimi çok önemli”
GIMAR Teşvik Seyahat Acentası İşletme Müdürü Guıdo Cooreman (Belçika): “İzmir’in bu girişimini çok önemli buluyorum. Çünkü bir destinasyonu satabilmeniz için öncelikle orayı tanımanız gerekir. Bir otel satışı gibi.. Biz İstanbul ve Antalya ile çok çalıştığımız için  o destinasyonları çok iyi tanıyoruz. Ama açıkçası İzmir’i çok tanımıyorduk. O nedenle bu organizasyon bizim çok önemli. Fuar alanınızı gerçekten çok beğendim.”

“İlk gelişimde etkilendim”

TASS Seyehat Acentası  Müdürü  Trinh Le Anh (Vietnam): “Türkiye’ye ikinci gelişim. İzmir’i ilk kez görüyorum. Burada turizm sektöründe ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Ve çok iyi  işbirlikleri yapabileceğimizi  düşünüyorum. Özellikle etkinlik turizmi konusunda İzmir’in olanakları çok uygun. İzmir Fuar alanı çok büyük ve etkileyici. Umarım burayı bir etkinlik düzenlendiğinde de görme imkanım  olur”.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber