Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Eylül

İzmir’in yeni “Platform”u

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in yeni “Platform”u
İzmir’in yeni “Platform”u
İzmir’in yeni “Platform”u
İzmir’in yeni “Platform”u
İzmir’in yeni “Platform”u

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi olarak kente gönül vermiş bilim, kültür, sanat insanlarının öncülüğünde çalışmalarını sürdüren İzmir Akdeniz Akademisi, ürettiklerini İzmirlilerle paylaşmak amacıyla “Platform” adında bir bülten yayımlamaya başladı.

İzmir’in kültür-sanat ağının oluşturulması amacıyla, Doç.Dr. Serhan Ada koordinatörlüğünde, 30’un üstünde kültür sanat insanının yer aldığı bir danışma kuruluyla çalışan İzmir Akdeniz Akademisi, kültür sanat biriminin yaklaşık iki yıllık çalışması sonucunda “İzmir Kültür Platformu Girişimi” fikrini geliştirdi. İzmirli kültür sanat aktörlerinin iletişimini güçlendirmeyi ve kültürel üretimlerini daha görünür kılmayı amaçlayan bu çalışmaların sonucunda, İzmir Kültür Platformu Girişimi’nin süreli yayını ‘Platform’un ilk sayısı çıktı.

Üç ayda bir yayımlanacak bültenin ilk sayısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla, “Bir Cazibe Merkezi Olarak İzmir” söyleşisi gerçekleştirildi. Bültenin bu ilk sayısında “İzmirim”, “Portfolyo”, “Buluşmalar”, “İzmir’den”, “Akdeniz’den” ve “Akdeniz Şarkıları” başlıklı bölümler yer aldı.


Tarih, ekoloji, tasarım ve kültür-sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir düşünce kuruluşu ve demokratik platform olarak çalışmak üzere kurulan İzmir Akdeniz Akademisi, kente gönül vermiş bilim, kültür, sanat insanlarının öncülüğünde çalışmalarını sürdürüyor. İzmir tarihinin bir Akdeniz perspektifiyle yeniden yazılmasına olanak sağlayacak tarih; İzmir’in yenilik ve tasarım potansiyelini ortaya çıkaracak tasarım; sürdürülebilir bir kent hedefiyle ekoloji ve İzmir’in Akdeniz’de bir kültürel merkez niteliği kazanması hedefiyle kültür-sanat alanlarında faaliyet gösteren Akademi, bu dört alanda da kendi konusunda uzman isimleri bir araya getiriyor.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber