Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Eylül

Bu yaz hiç unutulmayacak

TÜMÜ PAYLAŞ

Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
Bu yaz hiç unutulmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabeyleri” yaz boyunca Kınık, Beydağ, Kemalpaşa, Menderes, Aliağa ve Menemen’in köylerindeydi. Kardeşleriyle unutulmaz günler geçiren İzmir’in gönüllü gençleri, onlarla oyun oynadı, boyama yaptı, meslekleri tanıttı; gitar ve keman çalmayı bile öğretti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi ekibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Soma’daki maden faciasında 11 şehit veren Elmadere Köyü’ndeki çocukları yalnız bırakmadı. Her yıl köylere giderek çocukların eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan genç gönüllüler, “bir kez daha görüşme” verdikleri Kınık Elmadere Köyü’ndeki kardeşleriyle yeniden buluştu. 
Öğrenci ve mezunlardan oluşan genç gönüllüler, sosyolog ve uzmanların da yer aldığı ekiple, Elmadere’nin yanı sıra Kocadere ve Arpaseki köylerine de gitti. Gönüllüler, çocuklarla sohbet edip oyunlar oynadı; onların kişisel gelişimlerine destek oldu. Haziran ayında başlayan köy gezileri kapsamında 361 gönüllü abla-ağabey Beydağ’ın Adaküre, Çamlık, Kemalpaşa’nın Yukarı Kızılca, Aşağı Kızılca, Sinancılar, Menderes’in Oğlananası, Bulgurca, Aliağa’nın Yukarı Şehit Kemal, Çakmaklı ile Menemen’in Gökdere köylerinde yaşayan 719 kardeşe ulaştı.

Keman dinletisi bile vardı
Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kapsamında gönüllülerin kış döneminde kentsel ve sosyal olanakları kısıtlı mahallelerde kardeşleriyle bir araya geldiğini, yaz aylarında ise İzmir ve çevresindeki köylere giderek sosyal destek verdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir Gönüllü Takımı, geçtiğimiz yıl Soma maden faciasının ardından 11 şehit veren Kınık Elmadere’ye giderek köydeki kardeşlerini yalnız bırakmadı. Bu yıl da köy projemize Kınık bölgesinden başladık. 3 ay boyunca gönüllülerimiz 6 ilçemizin 13 köyünde kardeşleriyle bir araya geldi. Her köye iki kez gidildi. Meslek tanıtım oyunu, resim boyama, gitar ve kemal dinletisinin yanında kardeşleriyle birlikte sokak oyunları oynayarak kardeşlerinin sosyal gelişimine katkıda bulundu. Köylerdeki aileler de gönüllülerin köylerine gelmesinden dolayı çok mutlu oldu” diye konuştu.


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber