Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Eylül

Çakılan kazıklar, Alsancak’tan Üçkuyular’a yol olur

TÜMÜ PAYLAŞ

Çakılan kazıklar, Alsancak’tan Üçkuyular’a yol olur
Çakılan kazıklar, Alsancak’tan Üçkuyular’a yol olur
Çakılan kazıklar, Alsancak’tan Üçkuyular’a yol olur
Çakılan kazıklar, Alsancak’tan Üçkuyular’a yol olur
Kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 45 metre derinliğe kadar inen ve uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan uzunlukta fore kazık çaktı. Kaymayı durma noktasına getiren çalışmalar tamamlandığında, fore kazıkların toplam uzunluğu, Alsancak Limanı ile Üçkuyular İskelesi (9.5 km) arasındaki mesafeden daha fazla olacak.

Evka- 5 Mahallesi’nde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte hazırladığı projede ilk etap çalışmalarının büyük bölümünü tamamladı. Çöken yolu tutmak ve heyelanın önüne geçmek için yürütülen çalışmaların 8809/11 Sokak’ı kapsayan 1. etabında bugüne kadar 45 metre derinliğe inen, 15 katlı apartman yüksekliğine sahip 148 adet fore kazık çakıldı. Bu kazıklar üzerinde  inşaatı devam eden 185 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğindeki istinat duvarının büyük bölümü tamamlandı.

2. etap başladı

Projenin aciliyeti nedeniyle zaman kaybetmeden 8930/5 Sokak üzerindeki ikinci etap çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 26 metre derinliğinde 132 adet fore kazık imalatına başladı. İkici etap çalışmaları kapsamında bugüne kadar 60 adet fore kazık çakıldı.

Üniversite raporu: Kayma durma noktasına geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar 8 milyon TL harcayarak yaptığı çalışmaların kaymayı durma noktasına getirdiği bilimsel rapora da yansıdı. Yapılan ölçümler sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, “Yapılan çalışmaların kaymayı durma noktasına getirdiği” ifade edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporun TOKİ ile de paylaşıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, toplu konut alanı içerisinde kalan ve TOKİ’nin yapması gereken işlerle ilgili de yazı gönderildiğini belirtti.

10 kilometre fore kazık

Çalışmalar tamamlandığında 12 milyon 700 bin TL mal olacak proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 208 fore kazık çakımı işlemi gerçekleştirdi. 45 ve 26 metre derinliğe inen bu kazıklar uç uca eklendiğinde, 8 bin 120 metre uzunluğu aşıyor. Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında, 10 bin 92 metreyi bulan 280 adet fore kazık çakmış olacak. Fore kazıkların toplam uzunluğu, Alsancak Limanı ile Üçkuyular İskelesi (9.5 km) arasındaki mesafeden daha uzun olacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber