Eylül

“Süslü Kadınlar” İzmir’i salladı

“Süslü Kadınlar” İzmir’i salladı

Eylül ayında kutlanan Otomobilsiz Kentler Günü etkinliklerinin gelenekselleşmiş bir ayağı niteliğindeki “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” İzmir’de büyük ilgi gördü.

Şehir dışından da çok sayıda kadın katılımcının yer aldığı etkinlik, Konak Meydanı’nda başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu yıl 3. kez düzenlenen organizasyona destek amacıyla  bisiklet turuna çıkan kadınlarla buluştu. “Süslü Kadınlar” geçtikleri güzergahlar yolunca İzmirlilerden bol bol alkış aldı. Organizasyonu simgeleyen balonları bisikletlerine bağlayan  kadınlar, İZBAN ve Metro seferlerinde gün boyunca bisiklet için ilave ücret ödemeden yolculuk yaptı.