Eylül

İzmirliler, Azheimer’ı durdurmak için yürüyecek

İzmirliler, Azheimer’ı durdurmak için yürüyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde “Aklına gelir miydi, hiç aklıma gelmeyeceğin?” sloganıyla “Alzheimer Farkındalık Yürüyüşü” düzenleyecek.

Dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve kesin tedavisi henüz bulunamayan Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde yürüyüş düzenleyecek. Saat 17.00’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde gerçekleşecek yürüyüşte Alzheimer hastalığının rengi olan mor tişört ve mor şapka dağıtılacak. Alzheimer Derneği İzmir Şubesi'nin dernek yöneticileri ve üyelerinin de katılacağı yürüyüşte üzerinde “Bugün Babam İçin (Kahramanım İçin) Mor Giyindim”, “Bugün Unutanları Hatırlama Günü” yazılı pankartlarla Alzheimer hastalığına vurgu yapılacak. İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek yürüyüşe dileyen vatandaşlar da katılarak destek verebilecek.

Saat Kulesi’ne mor ışık
2013 İstanbul Yaşlılık Girişimi Fuarı’nda “Yaşlı Dostu Kent” ödülüne layık görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi, etkinliğin devamında aynı gün akşam saat 19.00'da Saat Kulesi’ni Alzheimer Hastalığı'nın rengi olarak kabul edilen mor ışık ile ışıklandıracak.