Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Eylül

Barış’ın anısına…

TÜMÜ PAYLAŞ

Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
Barış’ın anısına…
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 16.’sını düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu.

1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 16.’sını düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, Kültürpark’ta sahiplerini buldu. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, İzmir eski Milletvekili Oğuz Oyan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı Av. Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Barış Selçuk’un ailesi, jüri üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Bayrağı yere düşürmeden..
Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’nin her geçen yıl daha büyük bir ilgi gördüğünü hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ödül kazanan gazetecileri kutladı. Belediye Başkanı olduğu dönümde 5.’sini düzenledikleri yarışmanın bu yıl 16’sını gerçekleştirme mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, ülkede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. İnternet medyasının yeni kuşak gazetecilik olarak çığ gibi büyüdüğüne de değinen Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Gazetelere, gazetecilere, düşünenlere, düşündüğünü dile getirenlere son dönemde yapılanları hepimiz biliyoruz. Bir kıskaç içinde, bir korku belasıyla karşı karşıya olduğumuz bir süreci yaşıyoruz. Sinenler sinecek tabi. Bana göre Anadolu insanının en büyük özelliklerinden biri sabırdır, dayanışmadır. Kolay kolay ayağa kalkmaz, kalkınca da oturmaz. Biz başımızdaki kara bulutlardan kurtulacağız. Hepimiz şehit haberlerinden, terörden ve muktedirlerin baskısından sıkışmış durumdayız. Tüm ülke vatandaşları bu durumda. Bu çemberin kırılması gerekiyor. Her karanlığın sonu aydınlık olduğu gibi, ülkemizde bugün yaşadığımız sıkıntılı sürecin sonu da mutlaka ve mutlaka aydınlık olacaktır. İlerici, aydın, halkını seven insanlar olarak fedakarlık yapmak, bayrağı yere düşürmeden ileriye taşımak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkilaplarına sahip çıkmak üzere bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız” diye konuştu.

Susmayacağız
Yarışmasının jüri üyesi, Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ise Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması’na katılan eserlerin kalitesi ve sayısının her geçen gün arttığını belirterek, yarışmayı başlatanlara, bugünlere getirenlere teşekkür etti. Basında son dönemde yaşanan olaylara da değinen Uluç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bütün hürriyetlerin temelinde basın özgürlüğü vardır. Eğer basın özgürlüğü kısıtlanırsa, bütün özgürlükler kısıtlanmaya başlar. Bugün neler yapılıyor? Gazetelerin web sitelerinin sesi kısılıyor, basılmamış dergiler daha matbaaya gitmeden engelleniyor. Teröristlerin evlerine yapılan baskınlar gibi, dergilerde görev başında çalışan insanlar sabaha karşı alınıp, götürülüyor. 1956 yılından beri basının içindeyim. Darbe yönetimlerini gördüm. Ancak o dönemlerde böyle baskınlar olurdu. Hiçbir sivil iktidarda böyle bir şey yaşanmazdı. Şu an bu törende, karşımızda İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay oturuyor. Yüzüne karşı suçunun ne olduğu söylenmeden hapis yattı. Şimdi yüz binlerce İzmirli’nin oylarıyla İzmir Milletvekili seçildi. Ben kendimin darbeci olduğuna inanırım da, onun darbeci olduğuna inanmam. Türkiye’yi bu hale getirdiler. Ancak bu özgür basın, bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Susmayacağız. Biz susmadığımız sürece demokrasimizi, laik Atatürkçü Cumhuriyetimizi ve Ulu Önderimizin eserini yaşatacağız”.

4 kategoride ödüller dağıtıldı
Konuşmaların ardından dört ayrı dalda birincilik ve Hande Mumcu Özendirme Ödülü alanlara ödülleri dağıtıldı.
“İzmir Kent Haberi” dalında birincilik ödülü alan Habertürk muhabiri Mehmet İnmez’e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü kazanan İhlas Haber Ajansı muhabiri Atakan Şen, ödülünü İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dan aldı.
“İzmir Kent TV Haberi” dalında birinci olan Kanaltürk muhabiri Şeyda Burcu İkiz ve kameraman Bülent Yıldız'a ödülünü İzmir Milletvekili Musa Çam verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü alan Doğan Haber Ajansı’ndan Taylan Yıldırım ve kameraman Mücahit Bektaş, ödülünü İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve İzmir eski Milletvekili Oğuz Oyan’dan aldı.
Doğan Haber Ajansı’ndan “Haber Fotoğrafı” dalında birincilik ödülünü alan Sedat Budak’a ödülünü Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur verdi. Dokuz Eylül Gazetesi Foto Muhabiri Mehmet Emin Al, Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Barış Selçuk’un abisi Dr. Savaş Selçuk’tan aldı.
“Ulusal Haber” dalı kategorisinde de birincilik ödülü alan Habertürk Gazetesi muhabiri Mehmet İnmez’e ödülünü Konak Belediye Başkanı Av. Sema Pekdaş verdi. Bu dalda Hande Mumcu Özendirme Ödülü’nü Ege’de Son Söz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber