Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Eylül

“Fenomenlerin gözünden” İzmir

TÜMÜ PAYLAŞ

“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
“Fenomenlerin gözünden” İzmir
İzmir’in instagram hesabı “@cityofizmir”, dünyaca ünlü fenomenleri kente konuk etti. Yüzbinlerce takipçisi olan fenomenler ile profesyonel fotoğrafçı ve dergi yazarlarından oluşan 12 kişilik grup, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Instagram şehir markalaşma projesi Cityofizmir’e katılarak kentin çeşitli noktalarında çektikleri fotoğraflarla İzmir’in tanıtımına katkı koyacak.

İzmir’in tanıtımı ve bilinirliğinin artırılması amacıyla geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan ve Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Instagram şehir markalaşma projesi olan “Cityofizmir”de ikinci etap başladı. EGİAD öncülüğünde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle hayata geçirilen proje, daha önce de Türk fenomenleri ve blog yazarlarını İzmir’e konuk etmişti. Koordinatörlüğünü seyahat yazarı Bahar Akıncı’nın yaptığı projenin ikinci etabında, bu kez 100 bin ile 1 milyonun arasında takipçisi olan Instagram fenomenleri, profesyonel fotoğraf sanatçısı ve dergi yazarları İzmir’e konuk oldu. Kısa sürede 60 binin üzerinde takipçi sayısına ulaşan @cityofizmir’in uluslararası etabına katılan dünyaca ünlü isimler, İzmir’in çeşitli noktalarını gezerek çektikleri fotoğrafları “#explorcityofizmir” etiketiyle kişisel ve @cityofizmir hesabında paylaşmaya başladı.

Fenomenlerin İzmir rotası
7’si yabancı 3’ü Türk fenomenden oluşan ünlü ekip, çekimlerine 9 Eylül günü Kemeraltı, Agora Hisarönü, Pasaport, Saat Kulesi, Kordon ve Liman’dan başladı. İzmir’in tanımtı için 7 gün boyunca kenti gezecek ekibin çekim rotası Bostanlı, Doğal Yaşam Parkı, Foça, Bergama ve Akropol, Birgi, Lucien Arkas Bağları, Meryem Ana, Selçuk Yamaç Evler, Efes Antik Kenti, Celcius Kütüphanesi, Efes Kral Yolu, Tarihi Asansör, Seferihisar, Sığacık, Urla, Çeşme, Ovacık, Kitesurf ve Windsurf, Ildırı ve Alaçatı olacak.

Dünyaca ünlü ekip
Guilherme De Rosa (@gui_) - Anna Baros (@annasbarros)
Viyana’da yaşayan Portekizli çiftin toplam takipçi sayısı 550 bin kişi. Annas aynı zamanda Viyana’nın ünlü dergilerine (Conde Nast Traveller, Harper’s Bazaar) seyahat yazıları yazıyor. Gui, başarılı bir mimar ve fotoğraf sanatçısı

Mavlonazarov Alexey (@atmolexda) - Mishchenkova Ekaterına (@katia_mi)
Toplam takipçi sayısı 775 bin kişi. Katia aynı zamanda Rusya’da çok tanınan bir enstelasyon sanatçısı, dergilerde ve ulusal gazetelerde sanat makaleleri yazıyor, seyahat izlenimlerine yer veriyor. Eşi Alex profesyonel fotoğrafçı.

Thomas Kakareko (@thomas_k)
Berlin’de yaşayan Rus asıllı fotoğrafçının takipçi sayısı 635 bin kişi. Dünyanın dört bir yanında, siyah beyaz şehir ve insan fotoğraflarından oluşan sergiler açıyor.

Nicolle Ann Drake (@cucinadigitale)
Roma’da yaşayan Amerikalı fotoğraf sanatçısının takipçi sayısı 580 bin kişi. Nicolee aynı zamanda İtalya’nın en çok takip edilen bloglarından biri olan Cucinadigitale’nin yaratıcısı ve dergi yazarı.

Nathalie Geffroy (@nathparis)
Profesyonel fotoğrafçı ve blogger olan Nathalie’nin takipçi sayısı 615 bin kişi. Nathalie’nin enteresan özelliği artistik direktör olması sebebiyle renk ve kompozisyon konusunda çok başarılı fotoğraflar çekmesi. Instagram’da tek bir fotoğrafına aldığı ortalama beğeni sayısı 10 bin, yorum sayısı 300 civarında.

Mehmet Kırali (@civilking)
Profesyonel fotoğrafçı ve seyahat yazarı. Takipçi sayısı 1 milyon 300 bin kişi. Dünyanın her yerinde takipçisi var. Çektiği her fotoğrafa gelen ortalama beğeni sayısı 12 bin, yorum sayısı 300 civarında.

Çiler Geçici (@audiosoup)
Profesyonel fotoğrafçı. Takipçi sayısı 753 bin kişi. Dünyanın her yerinden takipçisi var. Fotoğraf başına ortalama beğeni sayısı 9 bin, yorum sayısı 200 civarında.

Cem Talu (@cemtalu)
Profesyonel fotoğraf ve timelapse sanatçısı. Takipçi sayısı 30 bin kişi

Ali Murat Yılmaz (@elleturkiye)
Profesyonel fotoğrafçı ve Elle Dergisi Sanat Yönetmeni. İki günlüğüne #cityofizmir’in hikayesini fotoğraflamak ve Elle Dergisi’nin Ekim sayısında ve resmi instagram hesabında yer vermek üzere projeye katıldı.

Bahar Akıncı (@baharakincik)
Profesyonel Seyahat Yazarı ve Gazeteciİzmir Seyahat Yazarı ve @cityofizmir proje koordinatörü. Takipçi sayısı 30 bin kişi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber