Eylül

Hem serinlediler hem öğrendiler

Hem serinlediler hem öğrendiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yaz spor okullarında en çok tercih edilen branş yüzme oldu. Kurslara katılan 5 binin üzerinde kursiyer, düzenlenen törenle madalya ve sertifikalarını aldı.

Sporun hemen her dalında okullar açarak sporu tabana yayma çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde 21 branşta açtığı kurslarından yüzme branşında sertifika heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz yıl 4 bin 500 çocuğun yararlandığı yüzme kurslarına bu yıl 5 binin üzerinde katılım yaşandı. Büyük ilgi gören kurslara katılan kursiyerler, düzenlenen törenle sertifika ve madalyalarını aldılar. Tüm kursiyerlere ücretsiz bone ve yüzme havlusunun verildiği kurslardan engelliler de ücretsiz olarak yararlandı.

Yüzmede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncü bir kulüp olduğunu belirten Gençlik Direktörü Deha Erduran, “Spor okullarındaki çıtayı her yıl biraz daha yukarı çıkarıyoruz. Amacımız herkese ulaşarak spor yaptırmak. Bunu da çeşitli projelerle geliştirmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden birisi olarak, İzmir'de kapısı çalınmayan ev bırakmak istemiyoruz” dedi.