Eylül

Edebiyatçıların İzmir maratonu

Edebiyatçıların İzmir maratonu
Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 farklı oturumda gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali; Ataol Behramoğlu, Küçük İskender, Buket Uzuner, Enver Aysever, Tuna Kiremitçi ve Pelin Batu gibi ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturdu. 24 Temmuz’da başlayan festival, 11 ilçedeki maratonun ardından Foça’da sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali”, 24 Temmuz’da başlayan maratonda Karaburun, Bergama, Çeşme, Menemen, Selçuk, Menderes, Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Foça ve Dikili’deki edebiyatseverleri buluşturdu. İzmirliler, Ataol Behramoğlu, Küçük İskender, Buket Uzuner, Enver Aysever, Tuna Kiremitçi ve Pelin Batu gibi önemli isimleri dinleme, onlarla sohbet etme olanağı buldu.

Festivalin finali Foça’da oldu
Karaburun’da başlayan festival Dikili ve Foça’daki etkinliklerle son buldu. Dikilili sanatseverler Ataol Behramoğlu, Tuğrul Keskin, Müesser Yeniay, Metin Cengiz, Namık Kuyumcu, Haluk Çetin, Onur Caymaz, Onur Behramoğlu, Özgün Enver Bulut ile bir araya geldi.
Foça’da Kale İçi’nde “Yaşar Kemal”, “Özgürlüğün Romancısı” başlıklı panel ile anıldı. Mahmut Temizyürek, Vecdi Çıracıoğlu, Hasan Özkılıç, Betül Dünder, Şeref Bilsel, Tozan Alkan, Nguyen Khac Thach (Vietnam), Tran Huu Viet (Vietnam) ve Serap Erdoğan Foça’ya konuk oldu. Panele Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da katıldı. Baban, ünlü yazarın “Hanna’ya Şiirler” isimli eserini seslendirdi. Edebiyat günlerinin son günü Küçük İskender’in söyleşi ve imza günü ile sona erdi.