Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Eylül

İzmir’e en güzel armağan

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’e en güzel armağan
İzmir’e en güzel armağan
İzmir’e en güzel armağan
İzmir’e en güzel armağan
İzmir’e en güzel armağan
İzmir’e en güzel armağan
İşgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutlayan İzmir’e, kardeş şehri Eskişehir’den çok özel bir armağan ulaştı. Yaptığı balmumu heykellerle uluslararası bir üne kavuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e girdiği kıyafetiyle bire bir ölçülerdeki heykelini yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti. Başkan Kocaoğlu, bu değerli armağanı almanın İzmirliler için çok büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

9 Eylül 1922’de Türk ordusunun kente girmesiyle birlikte Yunan işgalinden kurtulan İzmir’in kurtuluş günü etkinliklerine, kardeş şehri Eskişehir’den çok anlamlı bir katkı geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kendi eseri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bire bir boyutlarındaki balmumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hediye etti.

İzmir’e teşekkür borcum vardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında sürprizi açıklayan Büyükerşen, Başkan Kocaoğlu’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne iki konuda teşekkür borcu bulunduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi, en dar zamanımızda karşılaştığımız ulaşım sorununu çözme konusunda bize 50 otobüs bağışladı. (ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yeni alımlarla filosunu gençleştirme ve modernize etme çalışmaları sonrası atıl kalan 50 otobüs, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla geçtiğimiz Ocak ayında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edilmişti) Son olarak Fuar’da bizi ‘onur konuğu’ yaptılar. İzmir benim zaten çok sevdiğim, çok takdir ettiğim Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir kent. Hem dostluğumuzun bir nişanesi olarak hem de bize gösterdikleri yakın ilgi ve teveccühe bir teşekkür olmak üzere ‘bir hediye sunalım’ dedik. Parayla alınabilecek bir hediye nasıl olursa olsun duygularımızı ifade etmez diye düşündük. Benim yapımım olan Atamızın balmumu heykelini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 9 Eylül’de hediye etmek istedik.”
Prof. Dr. Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişine konulan heykelin, Atatürk’ün İzmir’i ziyareti sırasındaki görüntülerinden esinlenerek hayata geçirildiğini dile getirdi.

İzmirliler için büyük onur
Heykelin sergileneceği noktada ekibiyle birlikte tüm hazırlık çalışmalarını dikkatle izleyen Büyükerşen, son dokunuşları bizzat yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da meslektaşını yalnız bırakmadı. Başkan Kocaoğlu, “Hocamız, Eskişehir ve İzmir arasındaki bağlardan, bizim küçük jestlerimizden son derece etkilendi ve nazik bir davranışla bize gerçekten hediyelerin en güzelini, en mükemmelini, en onurlusunu bağışladı. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir armağanı almak bizim için, İzmirliler için çok büyük bir onur” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber