Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

04
Eylül

Pazar günü “maraton trafiğine” dikkat!

TÜMÜ PAYLAŞ

Pazar günü “maraton trafiğine” dikkat!
Pazar günü “maraton trafiğine” dikkat!
Pazar günü “maraton trafiğine” dikkat!
Pazar günü “maraton trafiğine” dikkat!
Bu yıl rekor katılımın olduğu “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” nedeniyle, koşunun yapılacağı 6 Eylül Pazar günü saat 08.00’den itibaren Cumhuriyet Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Haydar Aliyev Bulvarı’nda trafik tek bölümden gidiş-dönüş olarak verilecek. Koşu nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular arabalı yolcu gemileri de 08.00-12.00 saatleri arasında çalışmayacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 3. kez düzenlediği yarı maraton 6 Eylül Pazar günü koşulacak. Yerli ve yabancı 1000’inin üzerinde sporcunun katıldığı yarı maraton, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnciraltı’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi önünden dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Bu yıl rekor sayıda katılımın yaşanacağı yarışlarda geçtiğimiz yıl 410, önceki yıl ise 357 atlet mücadele etmişti.

Trafik düzenlemesi
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak düzenlenen maraton nedeniyle, 6 Eylül Pazar günü güzergah boyunca özel trafik düzenlemesine gidildi.
Koşu günü sabah saat 8.00’dan itibaren Cumhuriyet Bulvarı’nın Pasaport-Konak istikameti, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın Üçkuyular istikameti ile Haydar Aliyev Bulvarı’nın Beşyol Kavşağı istikameti trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollarda trafik, tek bölümden gidiş-geliş olarak verilecek. Trafik konileriyle ayrılacak güzergahlardaki sinyalizasyon sistemi de yeniden düzenlenerek araç trafiğinin akışı sağlanacak. Koşu nedeniyle Bostanlı-Üçkuyular arabalı yolcu gemisi seferlerine de 08.00-12.00 saatleri arasında ara verilecek. Yarış bitimiyle birlikte trafik akışının normal düzenine döneceği bildirildi.

Kapanacak noktalar :
Konak Tüneller YKM önünden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı istikametine
Konak köprü altı iskele otoparkı çıkışı
Karataş Kavşağı
Halil Rıfat Paşa Kavşağı
Küçükyalı Kavşağı
Göztepe Kavşağı
Depo Kavşağı (Adnan Saygun Sanat Merkezi dönüşü)
Levent Marina kavşağı Haydar Aliyev girişi
Levent Marina Aktarma Merkezi ve feribot Çıkışı
Levent Marina girişi
Engelliler Merkezi girişi
Kent Ormanı otoparkları
9 Eylül Su Ürünleri çıkışı
Miting Alanı Giriş-çıkışı
İlçe Emniyet girişi
İZELMAN otoparkları
Beşyol Kavşağı Özdilek istikameti
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber