Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Eylül

Kosova’dan sevgilerle

TÜMÜ PAYLAŞ

Kosova’dan sevgilerle
Kosova’dan sevgilerle
Kosova’dan sevgilerle
Kosova’dan sevgilerle
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret eden Kosova Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanı Memli Krasniqi, “Kentinizde yaşayan Balkan kökenli vatandaşlara kültürlerini ve geleneklerini yaşatmaları konusunda verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum” dedi.

84. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle İzmir’e gelen Kosova Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanı Memli Krasniqi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluştu. İzmir’e olan hayranlığını ve sevgisini dile getiren konuk bakan, “Bu kentte yaptığınız çalışmaları günlerdir görmekle kalmadım, çok da duydum. Özellikle İzmir’de yaşayan Balkan kökenli vatandaşlara her zaman destek oldunuz; onların kültürlerini ve geleneklerini yaşatmaları için gerekli ortamları oluşturdunuz. Size çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir halkının kökenlerinin Kosova’ya ve Balkanlara dayandığını söyleyen Krasniqi, “İnanıyorum ki, bu bağlar sayesinde ekonomik ve ticari ilişkilerimiz daha ileriye kolaylıkla taşınabilir. Enternasyonal Fuarı çok beğendik. Önümüzdeki yıl burada bir Kosova Pavyonu olmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye ile Kosova’nın iki dost ülke olduğuna ve halkaları arasındaki sıcaklığa dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Zaten geçmişten gelen ortak paylaşımlarımız çok fazla. Biz bunları geleceğe taşımak, geliştirmek istiyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı, işte bu noktada önemli bir misyon üstlenecek” dedi.

Başkan Kocaoğlu, konuk Bakan Krasniqi’ye İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin gümüş bir maketini takdim etti. Krasniqi de üzerinde Kosova haritası bulunan rölyefi Başkan Kocaoğlu’na sundu.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber