Ağustos

Troya bahane, sohbet şahane!

Troya bahane, sohbet şahane!

84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış gösterisi, İzmirli ozan Homeros tarafından İlyada ve Odysseia yapıtları ile yazılı hale getirilen Troya öyküsünün anlatıldığı ve 120 dansçının muhteşem bir performans sergilediği Anadolu Ateşi dans topluluğu tarafından gerçekleştirildi.

Kültürpark, yeraltı otopark üstü çim alanda organize edilen gösteriyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vatandaşlarla beraber izledi. Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı 2 perde ve 13 sahneden oluşan gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, Başkanlarını hemen yanıbaşlarında gören İzmirliler ile başka kentlerden gelen ziyaretçiler, gösteriyi bırakıp Aziz Kocaoğlu ile sohbet edebilmek ve fotoğraf çekilebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.