Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Ağustos

Fuar diplomasisi

TÜMÜ PAYLAŞ

Fuar diplomasisi
Fuar diplomasisi
Fuar diplomasisi
Fuar diplomasisi
Enternasyonal Fuar için İzmir’e gelen yabancı bakan ve başkanları ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, evsahipliğinin en güzel örneklerinden birini sundu.

84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreninin ardından, kente gelen yabancı ülkelerin bakan ve temsileriyle diplomasi temasları başladı. Evsahipliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bosna Hersek Dış Ticaret Bakanı Mirko Şaroviç, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Döwran Orazmyradov ve Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos’u ağırladı.

“Seneye çok daha güçlü geleceğiz”
İzmir’e ilk ziyareti olduğunu söyleyen Bosnalı Bakan Şaroviç, “Buraya ilk kez geldim ve çok etkilendim. Bu yıl Bakanlık olarak geldiğimiz İzmir Enternasyonal Fuarı’na gelecek yıldan itibaren güçlü bir katılım sergileyeceğiz” dedi.  Başkan Kocaoğlu ise duygularını, “Bosna’nın içimizdeki yeri çok ayrı” sözleriyle özetledi.

İzmir sinerjisi
Fuar’a Türkmenistan’ı temsilen katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Döwran Orazmyradov, 84. Fuar’ın ülkeleri için tarihi bir önem taşıdığını belirterek, “Bu 2. katılımımız oluyor. Bundan sonra İzmir Fuarı’nın daimi katılımcısı olacağız. İzmir çok güzel bir şehir. Böylesine tarihi fuar için neden İzmir’in seçildiğini çok daha iyi anlıyorum” şeklinde konuştu.
Türkmenistan’ın Türkler için bir “Ata Vatan” olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “İki ülke arasındaki sıcak dostluk ilişkilerinin, iş dünyası ve ekonomideki ortak çalışmayı ve sinerjiyi de artıracağına inanıyorum. İzmir olarak bu sinerjide bizim de tuzumuz olursa, ne mutlu bize” dedi.

Barışı birlikte savunmak

Başkan Aziz Kocaoğlu, Enternasyonal Fuar nedeniyle İzmir’de bulunan Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos’la da bir araya geldi. Buluşmadaki samimi atmosfer, konuşmalara da yansıdı. Başkan Galinos, “Sıcaklığınız ve konukseverliğiniz bizi çok mutlu etti. İzmir’de bulunmaktan çok mutluyuz. Burada karşılaştığımız tüm insanlar gerçekten çok sıcaktı. Arkadaşlarla birlikte tekrar tekrar gelmek istiyoruz ki, ilişkilerimiz daha da güçlensin” dedi.  Spryos Galinos, Başkan Kocaoğlu’nu Eylül-Ekim aylarında Midilli’ye davet etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ziyaret sırasında şunları söyledi: “Her bakımdan birlikte olmamıza, paylaşmamıza, komşuluk ilişkilerini geliştirmemize gerçekten çok ihtiyacımız var. Çok sıkıntılı bir coğrafyadayız. Bu sıkıntıları birlikte, barışı savunmak için ortak çaba göstererek aşmak zorundayız.”

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber