Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Ağustos

Yaşasın spor!

TÜMÜ PAYLAŞ

Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Yaşasın spor!
Kentin 26 farklı bölgesinde çok amaçlı salonlar açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla çocuklara hem keyifli hem de sağlıklı bir tatil olanağı sunuyor.

Geleceğin şampiyonlarının yetişmesi için açtığı spor okullarıyla binlerce gencin spor yapmasına olanak sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in çevre ilçelerini de unutmuyor. Çocukların spor yapması için kırsal bölgelerde 26 çok amaçlı salon açan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.
Torbalı’nın Çaybaşı mahallesinde yenilenen Çok Amaçlı Salonu, en çok ilgi gören yerlerin başında geliyor. Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen basketbol, voleybol ve taekvando kurslarına katılan çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde spor yapmanın keyfini çıkarıyor. Forma, ayakkabı ve spor malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan kurslar, veliler tarafından da büyük beğeni topluyor. Eğitmenler eşliğinde spor yapmaktan oldukça memnun olan çocuklar ise, “Yaz aylarında güneş altında spor yapmak zorunda kalıyorduk. Salonda spor yapmak çok güzel. Hocalarımız basketbol, voleybol ve taekvandonun inceliklerini öğretiyor. Daha bilinçli şekilde spor yapıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Sırada Kemalpaşa ve Bayındır var
Kemalpaşa ve Bayındır’daki çok amaçlı salonlarda da spor kursu açacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu, “Kırsal alandaki çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmeleri için Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu’nda spor kursu başlattık. Çocuklarımıza sportif malzeme desteği verdik, aynı zamanda su ve meyve suyu desteği de sağlıyoruz. Herkes çok memnun ki, kış aylarında da devam etmesini istiyorlar. Onlardan talep geldiği sürece devam ettireceğiz. Kemalpaşa Ulucak ile Bayındır Çırpı ve Canlı çok amaçlı salonlarında da 1 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz spor kursları açacağız. Bütün çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

27. salon da yapılıyor
Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, “açılıp kapanabilen” tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.
İlçelere 26 adet çok amaçlı salon kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27. çok amaçlı salonun temelini Gaziemir’de attı. Gaziemir Belediyesi ile ortak hizmet protokolü kapsamında yapımı devam eden salon önümüzdeki aylarda hizmete alınacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber