Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Ağustos

Uç uca eklense, Madrid’e yol olur

TÜMÜ PAYLAŞ

Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Uç uca eklense, Madrid’e yol olur
Üretici ve alıcıların tarlalara daha kolay ulaşımını sağlamak ve ürün kalitesini artırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ova yolu asfaltlama çalışmalarında 4 bin kilometre sınırı aşılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarlalara daha kolay ulaşım sağlamak ve ürün kalitesini artırmak için başladığı ova yolu asfaltlamalarında, 3 bin 960 kilometreye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı sonuna kadar planlandığı 150 kilometre yolun daha asfaltlanmasıyla birlikte, bu iş için İzmir-Madrid arasındaki mesafeyi (4 bin 125 km) yakalamış olacak.

Türkiye’de ova yollarına yatırım yaparak tarım arazilerini tozdan kurtaran ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sathi kaplama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında başlatılan ova yollarının düzenlenmesi projesi kapsamında bugüne kadar 19 milyon 760 bin metrekarelik üretim yolunun sathi kaplamasını gerçekleştirdi. Dev proje kapsamında 5 metre genişliğinde 3 bin 960 kilometre yolu asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunda kadar 150 kilometre yolu daha asfaltlayarak üreticinin yüzünü güldürecek. Büyükşehir Belediyesi, ova yolu çalışmaları için bugüne kadar 373 milyon TL harcadı.

Yeni bağlanan ilçeler de var
Özellikle kış dönemlerinde arazilerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan, yazın ise toz nedeniyle ürünlerinin kalitesi düşen çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin ova yollarını asfaltlamasıyla birlikte tarlalarına çok daha kolay ulaşırken, daha fazla ürün ve kaliteli verim almaya başladı.
Büyükşehir, yeni yasa ile kendisine bağlanan ilçelerde de ova yolu asfaltlamalarını sürdürüyor. Bergama, Beydağ, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire’de 2 milyon 900 bin metrekarelik alanın, yani 580 kilometrelik ova yolunun asfaltlama çalışmaları tamamlandı.
2004 – 2013 yılları arasında 3 bin 220 kilometre sathi kaplama yol çalışmasını bitiren Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında bu mesafeyi 3 bin 600 kilometreye çıkardı. 2015 yılında başından bugüne kadar 360 kilometre yolun sathi kaplamasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadara 150 kilometre daha yolun sathi kaplamasını tamamlamayı hedefliyor. Yılın son 4 ayı için planlanan alanlarla birlikte 2004-2015 yılları arasındaki sathi kaplama asfalt maliyeti 395 milyon TL’ yi bulacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber