Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Ağustos

Urla’da şenlik var

TÜMÜ PAYLAŞ

Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Urla’da şenlik var
Bu yıl uluslararası boyuta taşınan Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri’, Vali Toprak ve Başkan Kocaoğlu’nun da katıldığı renkli bir törenle başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Ege Üniversitesi, Urla Ziraat Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan korteje CHP milletvekilleri Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Musa Çam, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Urla Kaymakamı Murat Demiryürek, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Urlalıların büyük ilgi gösterdiği ve Jandarma Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na dek süren korteje, şenlik kapsamında düzenlenen Optimist Yelken Yarışlarına katılmak için gelen yabancı çocuklar da renk kattı. Urlalı bir vatandaş Başkan Aziz Kocaoğlu’na üzerinde üzüm salkımı motifi olan kravat hediye etti.
Halkoyunu gösterileriyle başlayan ve 16 Ağustos tarihine kadar devam edecek festivalin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Bağbozumu Şenlikleri’nin, Yarımada’nın ve İzmir’in kalkınması için yaptıkları çalışmaların semeresini gördükleri bir etkinlik olduğunu belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Geçtiğimiz aylarda ilçede son derece başarılı bir Enginar Festivali düzenlediklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu festivalin de Urla ve Yarımadamızı tanıtacağına ve hem turizmin, hem tarımın gelişimine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Önce kalkınma
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle devam etti:
“İZKA ile birlikte Yarımada Stratejik Planı hazırlandı. Şimdi bunu uyguluyoruz. Ardından Bakırçay ve Gediz stratejik planlarını hayata geçireceğiz. Yerel yönetimler, aynı zamanda kentlerinin, bölgelerinin kalkınmasından da sorumlu olacak. 11 yıldır uğraş verdiğimiz ve yerelde kalkınma amaçlı projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İzmir’in kalkınması için çalışıyoruz.”

Urla’dan ülkeye barış mesajları
Yaşadığımız süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Kenetlenip birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun bir kez daha altını çiziyorum.
Ülkelerin kendi vatandaşlarından başka dostu yoktur. Bu ekonomik krizden, bunalımdan ancak birlik ve beraberlik ve gayreti içinde kurtulabilir, akan kanı, şehit haberlerini ancak böyle durdurabiliriz.. Başka yolu yoktur. Buradan ‘barışa, barışa, barışa’ diyorum” şeklinde konuştu.

Vali Toprak’tan tebrik ve teşekkür
İzmir Valisi Mustafa Toprak da, üretimin yeniden canlandırılmasında verilen desteklerin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu konuda üreticimizin önünü açabilirsek, sonuçları daha iyi olacak. Tarım ülkemizin en önemli sektörlerinden bir tanesi, Yerelden anlaşmalı üretim modeli ne kadar kaynak alırsa o kadar iyi olacaktır. İzmir Büyükşehir ve Urla Belediye başkanlarına tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum”

İmece projesi
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise ülke olarak karanlık bir süreçten geçildiğini belirterek şunları kaydetti:
“Evlatlarımız şehit düşüyor. Ülkemizin sevgiye, hoşgörüye, barışa, bizlerin insan olduğumuzu, aynı topraklarda kardeşçe yaşabileceğimizi hatırlamaya ihtiyacımız var. Urla’dan tüm ülkeye birlik beraberlik mesajları vereceğimiz 3 gün planladık. Bağbozumu şenliğimiz eğlenceden ziyade ilçe ekonomisine can suyu olacak. Esnafın ve çiftçimizin yüzünü güldürmek, Urla’yı tüm dünyaya tanıtmak, tarımsal kalkınmanın önemini göstermek ve çiftçimize destek olmak istiyoruz. İmeceyle gönül verilen bir işin ne kadar güzellikler yaşattığını gösteren bu proje için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
Üreticiler adına konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da, bir belediye bünyesinde ilk tarım daire başkanlığını kurarak, sektöre verdiği destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Toprak ve Başkan Aziz Kocaoğlu, şenlik alanını gezerek üreticilerle buluştu
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber