Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Ağustos

“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”
“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”
“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”
“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”
“Üniversiteler bizim yol arkadaşımız”
İzmir Üniversitesi’ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yerelde kalkınma hedefiyle sürdürdüğümüz pek çok önemli projede kentimizdeki üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Bu destek hem bize güç veriyor hem de hata yapma riskimizi azaltıyor. Ortaya çıkan sinerji ise doğrudan kente ve kentliye yansıyor. Üniversiteler bizim yol arkadaşımız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Üniversiteler Platformu’nun dönem başkanlığını üstlenen İzmir Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş ile Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Başkan Yardımcısı Selim Doğanata’yı ziyaret etti. Üniversitenin Üçkuyular’daki merkez binasında gerçekleşen görüşme sırasında yerel yönetimler ve bilim kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’i diğer şehirlerden ayıran özelliklerden biri de, kent dinamiklerinin uyum ve işbirliği içinde olması. Yerel yönetimlerin pek çok projede üniversitelerle birlikte çalışması, Türkiye için güzel bir örnektir. İzmir’in ‘Üniversiteler Kenti’ kimliğini güçlendirmek için hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” hedefiyle sürdürdükleri pek çok önemli projeye kentteki üniversitelerin çok ciddi katkı sağladığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Bu destek hem bize güç veriyor hem de hata yapma riskimizi azaltıyor. Ortaya çıkan sinerji ise doğrudan kente ve kentliye yansıyor. Üniversiteler bizim yol arkadaşımız” dedi.

Ana teması eğitim olan 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın da konuşulduğu görüşmede Ali Rıza Doğanata, Selim Doğanata ve Prof.Dr. Kayhan Erciyeş’in kente ve yeni projelere ilişkin sorularını da yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Üniversiteler Platformu ile işbirliğini daha da geliştirmek istediklerinin altını çizdi.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber