Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Ağustos

Teleferik’te yeni rekor

TÜMÜ PAYLAŞ

Teleferik’te yeni rekor
Teleferik’te yeni rekor
Teleferik’te yeni rekor
Teleferik’te yeni rekor
Teleferik’te yeni rekor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, geçtiğimiz hafta sonunda 11 bin 965 ziyaretçiyi taşıyarak yeni bir rekora imza attı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği Teleferik, 10 günlük sürede taşıdığı toplam 37 bin 811 ziyaretçiyle de İzmir’in 7 ilçesinin nüfusunu geride bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AB standartlarında yenilediği, hem körfez hem de baraj gölü manzarasıyla kentin önemli turistik tesislerinden biri olan Balçova Teleferiği adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 31 Temmuz Cuma günü yeniden hizmete başlayan Teleferik ilk hafta sonunda 9 bin 620 ziyaretçi taşımıştı. İlginin her geçen gün arttığı Teleferik, geçtiğimiz Cumartesi günü 5 bin 530, Pazar günü 6 bin 435 olmak üzere hafta sonu 11 bin 965 ziyaretçiyle yeni bir rekora imza attı.

7 ilçeyi geride bıraktı
Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri büyük ilgi gören Teleferik, 10 günlük sürede toplam 37 bin 811 ziyaretçi taşıyarak 7 ilçenin nüfusunu geride bıraktı. Teleferik yeniden hizmete açıldığı süre içinde Seferihisar (35.960), Selçuk (35.281), Foça (30.002), Güzelbahçe (28.470), Kınık (28.072), Beydağ (12.457) ve Karaburun (9.456)’un nüfusundan daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Saatte 1200 yolcu
AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir’e tekrar kazandırılan tesiste, saatte 1200 yolcu taşınabiliyor. Her biri gökkuşağının bir renginde tasarlanan 20 adet 8’er kişilik kabinler ile yapılan yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye sürüyor. Teleferik sistemi, istasyonlar ve mesire alanı düzenlemesinin toplam maliyeti 15.5 milyon TL olarak gerçekleşti. 5 yaş ve altındaki çocuklar için ücretsiz, iniş-çıkış 6 TL ücretli olacak tesislere gelenlerin İzmir’in eşsiz körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturuldu. Bu bölgeye dürbünler yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlandı. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesis içinde farklı noktalara alışveriş merkezleri kuruldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Teleferik Tesisleri, Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü hizmet veriyor.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber