Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Temmuz

İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
İzmir’in dosyası Brüksel yolcusu
NowWeBike (Şimdi Bisiklet Zamanı) turu kapsamında Muğla’dan yola çıkarak Brüksel’e ulaşacak 4 kişilik bisiklet takımı, Muğla-Selçuk-Efes-İnciraltı güzergahının ardından İzmir’e ulaştı. Planladığı 3 ayrı bisiklet rotası ile İzmir’i Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’na (EuroVelo) dahil etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hazırlık dosyasını Konak Meydanı’nda Brüksel’e ulaştıracak takıma verdi.

Bisiklet kenti olma yolunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İzmir’i EuroVelo’ya (Avrupa Bisiklet Yolları Ağı) dahil etmek için kolları sıvadı. Avrupa’da fiziksel hareketliliği teşvik eden en büyük kampanya olan NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) etkinliği kapsamında düzenlenen NowWeBike turu çerçevesinde Muğla’dan yola çıkan 4 kişilik bisiklet takımını, dün akşam saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Konak Meydanı’nda karşıladı. Kalabalık bir bisikletli grubun yer aldığı etkinlik, vatandaşların da katılımıyla tam bir şölene dönüştü. Konak Meydanı çevresinde tur atan bisikletliler, daha sonra “şimdi hareket zaman” diyerek zeybek oynadı.

Başkan Kocaoğlu dosyayı verdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, kampanya çerçevesinde Muğla’dan –Brüksel’e 2700 kilometre pedal çevirecek olan 4 kişilik bisiklet takımında yer alan EuroVelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi’ye, EuroVelo için yaptıkları çalışmaları içeren dosyayı verdi. Başkan Kocaoğlu, planladıkları 3 ayrı bisiklet rotasıyla İzmir’in EuroVelo’ya dahil olmasının hem Ege Bölgesi’nin hem İzmir’in turizm potansiyelini güçlendireceğini söyledi. Konak Belediye Başkanı Av. Sema Pekdaş’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Euro Velo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, “Güzel İzmir’e yakışan bir etkinlikle buradayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu projeyi destekledikleri için tüm bisikletçiler adına teşekkür ediyorum” dedi. NowWeMove kampanyasıyla Muğla’dan Brüksel’e seyahat edeceklerini belirten Ekmekçi, “2700 kilometrelik turun 300 kilometresini tamamladık. Başkanımızdan dosyayı aldık. 2016 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi olarak başvurusunu tamamlamış olur. 4-5 yıllık sürecin ardından, yani 2020 yılında İzmir’i EuroVelo’ya katılmış, haritada görmüş oluruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı etkinlikler kapsamında bisiklet formalarını giyen 500 bisikletçi, Konak Meydanı’nın ardından Gündoğdu Meydanı’na geçti. Kampanyaya her yaş grubundan bisikletsever katıldı. Görme ve bedensel engelliler, çocuklu aileler de bisikletlerini alarak kampanyaya destek verenler arasındaydı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin EuroVelo için planlandığı 3 rota ise Çeşme İskele – Klazomenai, Urla İskele – Ürkmez (Lebedos) ve Ürkmez (Lebedos) – Selçuk (Efes) olarak belirlendi.

İzmir’de hareketli bir gün
İzmirlilere keyifli ve hareketli bir gün yaşatan etkinlik programı Gündoğdu Meydanı’nda zumba ve swing danslarıyla devam etti. Bisikletseverlerin yanı sıra İzmirliler de etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Saatlerce dans eden İzmirliler, daha sonra Pozitif New grubunun konseri ile coştu.

Bisikletle 13 ülke geçecekler
24 Temmuzda Muğla‘da başlayan “Şimdi Bisiklet Zamanı (NowWeBike) Avrupa Sınır ötesi Bisiklet Turu” 9 Eylül’de Brüksel’de bitecek. Kadın ve erkekten oluşan 4 kişilik gönüllü bisikletçi takımı, 8 farklı EuroVelo rotasını kullanarak ve 13 ülkenin sınırını geçerek 2700 kilometrenin üzerinde yol kat edecek. Yolculuk 47 günlük bisiklet sürüşünün sonunda Brüksel’de son bulacak.

EuroVelo nedir?
EuroVelo, 70 bin km üzerinde planlanmış 45 bin km tamamlanmış 14 adet uzun yol bisiklet rotasıdır. EuroVelo bisiklet rotaları geçtiği ülkelerdeki şehirlerin prestij kazanmasına ve sosyo-ekonomik yapının geliştirilmesine destek sağlar. Avrupa Parlamentosu Turizm ve Ulaştırma komitesi tarafından desteklenen sürdürülebilir alternatif turizm modelidir. Merkezi Brüksel / Belçika olan ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu tarafından yönetilir. EuroVelo, bisiklet rotalarının Uluslararası statüsü kazanmasına destek olur.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber