Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

23
Temmuz

"Asırlık Mücadele" bu sergide

TÜMÜ PAYLAŞ

"Asırlık Mücadele" bu sergide
"Asırlık Mücadele" bu sergide
"Asırlık Mücadele" bu sergide
"Asırlık Mücadele" bu sergide
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. kuruluş yılında “Asırlık Mücadele” isimli fotoğraf sergisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda açıldı. Sergide Tariş’in 100 yılına damga vuran fotoğraflar yer alıyor.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği 100. yıl etkinlikleri kapsamında “Asırlık Mücadele” isimli fotoğraf sergisi açtı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Tariş’in tarihinin dönüm noktalarının 140 fotoğraf ve tarihi objelerle gün yüzüne çıktığı sergi büyük ilgi gördü. Tariş’in 100. yılını kutlayan ve bugüne getiren herkese teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Tarımın, kırsalın kalkınması için kooperatiflerin tek seçenek olduğunu altını çiziyor ve bu doğrultuda kooperatiflere her zaman destek oluyoruz. Yüz yıl önce atalarımızın başardığını biz de başarabiliriz; başaracağız” dedi.

Kuyruğu dik tutmalıyız
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çetin, Tariş'in yüz yıllık mücadelenin ürünü olduğunu hatırlatarak, “Kuruluşumuzu sağlayan, bu mucizeyi yaratan kahramanlar vardı. Biz onları görme şerefine erişemedik ama onların ne hissettiğini bildiğimiz için onların izinden yürüdük. Bu konudaki kararlılığımızı sürdürmek için ne yaptığımızı bilmek, nereden geldiğimizi hatırlamak zorundayız. Biz zor zamanlarda birleşme kabiliyeti gösteren bir ülkeyiz. Bu sergiyle de bu birlikteliğin anlamını hatırlatmak, gelecek nesillere mesaj vermek istiyoruz” diye konuştu. Küçük işletmelerin, kişilerin hayatiyetini sürdürmesi için kooperatifleşmenin önemine değinen Çetin, “Bizim mücadelemiz, var olma mücadelesidir. O dönemde bunu başarmak için kahramanlar lazımdı. 1912 yılında Tariş’in örgütlenme çalışmalarını başlatan Egeli üreticiler Nazmi Topçuoğlu, Kazım Nuri Çörüş ve Ahmet Sarı’yı saygıyla anıyoruz. Onların bıraktığı eseri devam ettiremezsek, ileriye taşıyamazsak yazık olur. Aziz Başkanımız’ın da dediği gibi kooperatiflerin önüne konan engellere karşı durabilecek, “kuyruğu dik tutacak” yüreğe sahibiz. Kuyruğumuzu dik tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Sergi 24 Temmuz Cuma gününe kadar gezilebilecek.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber