Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

20
Temmuz

İZSU, Selçuk’taki su deposu ve kuyuları yeniliyor

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU, Selçuk’taki su deposu ve kuyuları yeniliyor
İZSU, Selçuk’taki su deposu ve kuyuları yeniliyor
Selçuk’a 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki 27 su deposu ve kuyunun bakımı ve yenilenmesi için de ihaleye çıkacak.

Sağlıklı içme suyu alt yapısı kazandırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yerleşimlerde başlattığı yatırım seferberliği sürüyor. Selçuk ilçe merkezinde 1970’li yıllarda yapılan içme suyu şebekelerini yenilemek için proje çalışmalarının ardından yapım ihalesine çıkmaya hazırlanan İZSU, şimdi de ilçedeki su deposu, kuyu ve terfi yapılarını baştan sona yenilemek için ihaleye çıkacak. Buna göre Selçuk merkez ve mahallelerinde 10 su deposu, 14 kuyu ve 3 adet terfi yapısı bakım ve onarımdan geçirilecek. İhale sürecinin ardından başlayacak çalışmalar 10 ayda tamamlanacak.
Çevre yerleşimlerde ve ihtiyacı olan bölgelerde içme suyu şebekelerini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, su depolarını yenilemenin yanı sıra, kuyuların sıva ve boyalarının yapıldığını ve tel çitle çevirilerek koruma altına alındığını söyledi. Yetkililer ayrıca, Selçuk’a 109 kilometresi şebeke ve 26 kilometresi iletim hattı olmak üzere 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeyeceklerini sözlerine ekledi.

Yenilenecek su deposu ve kuyular
14 Mayıs Mahallesi’nde 3 su deposu ve bir adet terfi merkezi, Yedi Uyuyanlar Toplama Merkezi’nde 6 kuyu, bir su deposu ve bir terfi yapısı, Meryem Ana’da 2 su deposu, bir terfi binası, Şirince yolunda bir su deposu, 2 kuyu, Zeytinköy’de 3 kuyu ve bir su deposu, Barutçu Köyü’nde bir su deposu, bir kuyu, Belevi’nde bir su deposu ve 2 kuyu bakım ve onarımdan geçirilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber