Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Temmuz

Büyükşehir’den Göztepe Stadı için muvafakat

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir’den Göztepe Stadı için muvafakat
Göztepe Gürsel Aksel Stadı arazisi üzerinde 1406 metrekarelik hisseye sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut stat yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat verme konusunu Meclis gündemine taşıdı. Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan önergede, kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından, diğer konuların “uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediye’ye iletilmesinden sonra” değerlendirileceği belirtildi.

İlgili komisyonlara gönderilen önerge aynen şöyle:

“Stat inşaatını engelleyici olmadık”
“Yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ‘Futbol Sahası ve Kapalı Spor Salonu’ olarak düzenlenmiş olan İzmir İli, Konak İlçesi, Üçkuyular Mahallesi, 6268 ada, 1 parselde kayıtlı 37095 m² alanlı taşınmazın 1406 m² si Belediyemiz adına tescillidir.
İzmir Valiliği Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nce söz konusu arazi üzerindeki Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nun yenilenmesi ve yeni 15.000 kişilik stadyum yapılmasına yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Belediyemiz hissesinin herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmeksizin Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devredilmesi talep edilmektedir.
Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nun yeniden inşa edilmek istendiği 6268 ada 1 parsel kent merkezinde konut alanlarının yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı bir bölgede yer almakta olup, mevcut durumda bölge halkının günlük kullanımına yönelik bir spor tesisi olarak kullanılmaktadır.
Belediyemizce, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nun, belirtilen gerekçeler ve bölgeye getireceği trafik yoğunluğu nedeniyle kentin başka bir bölgesinde inşa edilmesi yönünde görüş bildirilmiştir.
Ancak TOKİ tarafından Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nun inşasına yönelik ihaleye çıkılarak yükleniciye yer teslimi yapılmış ve söz konusu tesis için ihaleye çıkılmadan önce hiçbir kurum tarafından Belediyemiz görüşü alınmamıştır.
Ayrıca Belediyemize elden iletilen imar planı değişiklik önerisi ve fikir projeleri incelendiğinde, parsele 2 emsal inşaat alanı (yaklaşık net: 68.693 m²) önerildiği ve stadyum dışında ticari alanların yapımına ve satışına imkan tanındığı görülmüştür.
Bütün bu sürece ve projenin yer seçiminin yanlış olduğunun değerlendirilmesine rağmen, Belediyemizce stadyumun inşa edilebilmesini engelleyici yönde bir yaklaşımımız olmamış ve stadyumun yapılmasına engel teşkil edecek bir hususun olmadığı tarafımızca kamuoyuna defalarca duyurulmuştur.
Bu kapsamda parselde bulunan Belediyemiz hissesinin devri uygun görülmemiş olup kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından diğer hususların uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi kaydıyla, söz konusu alanda sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılabilmesi yönünde Belediyemiz hissesi için gerekli muvafakatın verilmesi hususunun Sayın Meclisimizce değerlendirilmesini arz ederim.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber