Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Temmuz

Onlar Engelsiz İzci

TÜMÜ PAYLAŞ

Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
Onlar Engelsiz İzci
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından izcilik eğitimi verilen engelli gençler, Gümüldür’deki yaz kampında gönüllerince eğlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde izcilik eğitimi alan engelli öğrenciler, derslerde öğrendiklerini uygulamak ve izci kardeşleriyle kaynaşmak amacıyla “Engelsiz İzciler Kampı”nda bir araya geldi. Gümüldür’de düzenlenen yaz kampına,  engelli izciler, aileleri ve yaşıtları engelsiz bireyler olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı. Sabah erken saatlerde kalkarak spor yapan, yüzen, gün içinde de resim, heykel ve yaratıcı drama çalışmalarına katılan engelli izciler, kampta unutamayacakları bir yaz tatili geçirdi.

Kamp ateşi yakıldı
Ünlü sanatçı Şener Şen’in “Hababam Sınıf Tatilde” filmindeki sesi ve Hababam Sınıfı müziği eşliğinde her sabah saat 07.00’da kalkan yavrukurtlar, güne sporla başladı.  İzcilerin “Sabah Kalk”, “İzci Şendir Arkadaş” şarkılarını da söyleyen yavrukurtlar, daha sonra sabah teftişine hazırlandı. İzci liderleri tarafından çadırlar tek tek gezilerek selam duruldu. Engelli izciler kamp boyunca denize girerek; resim, heykel yaparak ve yaratıcı drama çalışmalarına katılarak hem keyifli hem de kaliteli zaman geçirdi. Hep birlikte yemekler yendi, sohbetler edildi. Kampın son akşamı ise farklı bir telaş yaşandı. İzci kıyafetlerini giyen yavrukurtlar, kamp ateşi yakmak için sahilin yolunu tuttu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Aytuğ Balcıoğlu ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akın’ın da katıldığı etkinlikte ateşin çevresinde bir araya gelen “Engelsizciler Oymağı” izci şarkıları söyledi;  şiirler okudu ve gösteri yaptı.
İzmirli Engelsizciler’in, 27 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen uluslararası izcilik kampına katılacakları belirtildi.

Kaynaştılar, eğlendiler

Kamp boyunca yaşadıkları deneyimlerle engelli bireylerin kendilerine güvenlerinin geldiğini belirten İzci Lideri Esin Akgür, “Sosyal yaşamda engellilerin de var olduğunu göstermek için bu çalışma yapıldı. Çok büyük bir kamp alanında engelli bireylerin birbiriyle kaynaşarak eğlenmesini, birlikte sosyalleşmelerini sağlıyoruz. İzcilerimiz hep beraber resim çalışması yapıyor, yüzmeye gidiyor, izciliğin kurallarını öğreniyor; böylelikle toplumda ‘biz de varız’ diyorlar” şeklinde konuştu.
Yaz kampı boyunca yavrukurtlara resim eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü resim öğretmeni Tolga Sakarya ise şunları söyledi: “Engelli izcilerimizden burada gördükleri, yaşadıkları şeyleri resmetmelerini istedik. Dış çevre olduğu için dış mekanı tanımaları önemliydi. 7x24 yaşadıklarını çizdiler. Biz de çok memnun kaldık. Gözlem yapmaları, gözlemlerini kağıda aktarmaları bizim için çok değerli. Bunu da başardıkları için çok mutluyuz.”

Aileler çok mutlu
“Engelsizciler Yaz Kampı”nı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden aileler, “5 gün boyunca çok güzel, neşeli ve huzurlu bir ortamda çocuklarımız çok mutlu oldu. Bizim de böyle bir tatile çok ihtiyacımız varmış. Buraya gelince fark ettik. Bu kampın bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. En çilekeş anneler ve aynı zamanda en şanslı anneler de biziz. Bu kampta çocuklarımızın kendilerine güveni geldi. Her dakikalarını dolu dolu geçirdiler. Tek kelimeyle mükemmeldi” diye konuştu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber