Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

12
Temmuz

“İnsanlığa örnek olduk”

TÜMÜ PAYLAŞ

“İnsanlığa örnek olduk”
“İnsanlığa örnek olduk”
“İnsanlığa örnek olduk”
“İnsanlığa örnek olduk”
“İnsanlığa örnek olduk”
“İnsanlığa örnek olduk”
Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr’u makamında ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 100 yıl önce gerçekleşen Çanakkale Savaşı sonrasında iki ülke arasında oluşan dostluğun dünya barışına ve insanlığa iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jerry Mateparae’nın 7-8 Ağustos tarihlerinde Türkiye’ye yapacağı gezi öncesi İzmir’e gelen Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Andrew Curr, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Konuk Büyükelçi’yi makamında ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “100 yıl önce yaşanan savaş, Türkiye ile Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir köprü oluşturdu. İki ülke negatif olaydan pozitif bir şey çıkarmayı başardı. 100 yıl önce yaşanan savaş, bugün bizi birbirimize bağlıyor. Kardeşliğimiz, dünya barışına ve insanlığa iyi bir örnek oldu” diye konuştu.

İki ülkenin, tarihin önemli bir parçasını paylaştığını söyleyen Curr ise, “Cumhurbaşkanı düzeyindeki Yeni Zelanda Genel Valisi, Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliklerine katılmak üzere Türkiye’ye yapacağı ziyaret kapsamında İzmir’e de gelecek. 100 yıl önce gerçekleşen savaşlardan sonra doğan dostluğu, 100. yılında tekrar taçlandırmak, şehit olan Türk, Yeni Zelanda ve Avustralya askerlerini en iyi şekilde anmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuk Büyükelçi, Efes’in UNESCO Dünya Tarihi Mirası’na girmesinde dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’nu tebrik etti.

Fuar İzmir daveti
Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi Fuar İzmir’i,  25 Mart’ta hizmete açtıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, Yeni Zelandalı firmaları fuara davet etti. Başkan Kocaoğlu, özellikle uluslararası fuarlarda Yeni Zelandalı firmalarının katılması iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve ülkelerin tanıtımına katkı koyacağını söyledi. Konuk Büyükelçi de, İzmir’de düzenlenen fuarlarda yer almaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber